Щоб Новорічні свята пройшли безпечно

Поділитися

Несприятливі погодні умови напередодні Нового року в Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Одеській та Закарпатській областях значно ускладнили рух транспорту та пішоходів, а в ряді випадків він був паралізований.

Щоб не стати “заручниким непогоди”, при можливості, слід уникати далеких поїздок під час Новорічних та Різдвяних свят, але коли це необхідно вести автомобіль з врахуванням всіх заходів безпеки.

У зв’язку з очікуваним подальшим пониженням температури, можливими снігопадами, Державтоінспекція нагадує водіям про особливості експлуатації автотранспорту в зимовий період: стежте за тиском у шинах, особливо в моменти великих перепадів температур, перевіряйте справність акумулятора, запас по морозостійкості охолоджуючої рідини, справність склоочисників і наявність рідини в бачку омивача.

При експлуатації автомобіля взимку (особливо при русі по заміських дорогах) крім стандартних предметів: аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, запасного колеса і домкрата, в далекій дорозі також можуть стати в нагоді:

– додатковий комплект верхнього одягу;

– ліхтарик;

– дроти “прикурювання”;

– скребок для скла + щітка;

– воскові свічки і сірники;

– невеликий запас піску (проти прослизання);

– лопата;

– буксирувальний трос;

– гарячі напої в термосі.

Однією з порад, як вибратися зі снігового замету, є зменшення тиску в шинах автомобіля.

Слідкуйте за тим, щоб батарея вашого мобільного телефону завжди була заряджена. Якщо Ви потрапили в складну дорожню обстановку, ДТП майте записані телефони ДАІ та аварійних служб. Коли під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби. Не будьте байдужим, можливо завтра допомога знадобиться саме вам.

Водій вантажного автомобіля у Бучачі злетів в кювет

З тонкої криги врятували чоловіка з дитиною