У Борщові побили високопосадовця з райдержадміністрації

Поділитися

Заява прес-служби Борщівської районної організації ВО «Свобода»

9 грудня 2014 року в Борщеві біля стін райдержадміністрації було здійснено жорстоке побиття першого заступника Борщівської районної державної адміністрації та депутата Борщівської районної ради (фракція ВО «Свобода»), активного учасника Революції Гідності, свободівця Володимира Бартошка. Жорстока розправа – це неприхований наступ місцевої мафії (прихильників Партії Регіонів в Борщівському районі) проти Володимира, який завжди займає активну позицію у питаннях боротьби із корупцією, зловживаннями, кумівством у владних та правоохоронних органах.
На посаді першого заступника голови РДА проявив себе хорошим організатором та фахівцем у питаннях бюджету. Останнім часом вів питання зловживань:
– У районному управлінні соціального захисту (керівник – Морозко Л.Я., та заступник – Ганущак І.П.), зокрема: фіктивне діловодство, махінації зі штатами, виплати допомог по фіктивним документам тощо.
– У центральній районній комунальній лікарні (головний лікар Прокопович О.Р.), зокрема питання хабарів у пологовому відділенні, та видачі фіктивних лікарняних бюлетенів.
– Невиконання розпоряджень голів ОДА та РДА відділом охорони здоров’я РДА (завідувач Мамчур І.В. та головний спеціаліст Пасічник У.І. – депутат райради від ПР) по питаннях виконання заходів економії бюджетних коштів та саботажем виконання пілотного проекту по наданню безкоштовних ліків гіпертонікам.
– Після Майдану займався питаннями корупційних схем у лісовому господарстві області, зокрема у Чортківському лісгоспі.
Регулярно отримував погрози по телефону від родини Морозків-Хабенюків-Федоруків у вигляді СМС та дзвінків. Неодноразово лунали погрози на його адресу з боку працівника управління агропромислового розвитку Грис С.Й. Через небажання міліції розслідувати питання анонімних листів, СМС з погрозами та в’ялим реагуванням на факти корупції та зловживань мав натягнуті відносини з керівництвом РВ УМВС (начальник РВ УМВС Горб’як В.М.).
В Борщівському районі, як і в Україні в цілому, розпочалася і триває контрреволюція – олігархічна та антиукраїнська. Міліцейська бездіяльність привела до розгулу банд, які займаються погрозами і побиттям місцевих активістів, крім того міліціонери замість розкриття кримінальних справ, здійснюють тиск на активістів Революції Гідності. Міліція повинна шукати реальних злочинців, а не перетворюватися на політичну поліцію.
Як і рік тому, коли українці повстали проти режиму Януковича, сьогодні суспільству слід припинити йти на повідку красивих політичних лозунгів та пустопорожніх обіцянок, а завершити почате. Ми чудово бачимо, які бізнесові інтереси лобіюють місцеві багатії та олігархи. Громада не допустить після всього пережитого за цей рік, щоб якась купка “регіоналів” з іншими пристосуванцями плювала на думку громадян.
Борщівська районна організація ВО “Свобода” розцінює усі ці події лише як політичний тиск та спробу зменшити активність націоналістів у Борщівському районі.
Прес-служба Борщівської районної організації ВО “Свобода”

Обласний прокурор Гулкевич знайшов крайнього

У Тернополі відкрили виставку марок, присвячених нобелівським лауреатам