Ярош може дати тепер звання полковника

Поділитися

Військові звання для бійців і командирів Добровольчого Українського Корпусу своїм наказом установив Провідник «Правого сектора» Дмитро Ярош. Зробив це задля підвищення відповідальності за стан бойової підготовки та укріплення дисципліни. Звання відповідають тим, що діють у Збройних Силах України.

Солдати та старші солдати є рядовими. Підстаршинський чин – молодші сержанти, сержанти, старші сержанти і старшини. Старшинські – молодший лейтенант, лейтенант, старший лейтенант, капітан, майор, підполковник і полковник.

Підстаршинські та звання старшого солдата присвоюють командири батальйонів та рівних їм частин, а також вищі командири. Звання «молодший лейтенант» дає Начальник Штабу Корпусу. Чини від лейтенанта до капітана присвоюють Командир ДУКу та Лідер “Правого сектора”. Звання від майора до полковника в компетенції Лідера “Правого сектора”.

Іншим наказом Дмитро Ярош встановив відзнаку “Про поранення”. Її отримують “дуківці”, поранені у боях за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Серед них не лише ті, хто був поранений у зоні АТО, а й – у радянській армії до 1991 року та Збройних Силах України. Право носити відзнаку мають також ті, хто зі зброєю в руках відстоював інтереси України за кордоном. І громадяни інших держав, які тепер воюють в ДУК.

Знак “Про поранення” – це виготовлений з тканини в колір обмундирування прямокутний щиток з паралельно скошеними боковими лініями. На ньому нашиті горизонтальні смужки з шовкового галуна шириною 5-6 мм і довжиною 43 мм.

Кожне поранення позначають нашитим галуном. При легкому пораненні – темно-червоного кольору, при важкому – золотавого. Відстань між смужками 3-4 мм.

Знак нашивають з правого боку грудей. Тих, хто носить його незаконно, притягуватимуть до дисциплінарної відповідальності, повідомляють на офіційному сайті Правого Сектора.

У Збаражі вже прозріли, кого обрали до Верховної Ради

Нардеп від Тернопільщини вирішив сховати свій сором (фото)