Затримання року: тернопільські міліціонери не лише знешкодили злодіїв-гастролерів, а й вилучили центнери накраденого майна

Поділитися

Купівля двох автомобілів, розкішні подарунки співжителькам, розваги в дорогих клубах та ресторанах – так «бідували» в Тернополі переселенець з Алчевська та рецидивіст-втікач із Запорізької області. Майже три місяці кримінального життя гастролерів перервали оперативники тернопільської міліції.

Різні життєві обставини привели цих двох на терени нашого краю. 30-річний уродженець Алчевська Луганської області разом зі співжителькою та її родиною прибули до Тернополя через події на Донбасі. 36-річний житель Дніпрорудного Запорізької області, що називається, пристосувався до ситуації з переселенням і, приховуючи своє кримінальне минуле та переслідування за нещодавно вчинені злочини, разом зі співжителькою так само знайшли притулок у нашому місті. Проживали обидві родини в одному з гуртожитків у Білій Тернопільського району. Там спочатку їх зблизив «язик», а згодом й кримінальне ремесло.

Зі слів начальника управління карного розшуку обласної міліції Степана Яцуха, майже три місяці злочинний дует вчиняв крадіжки з квартир тернополян. Також міліціонери довели причетність зловмисників до злодіянь, вчинених на території Бучача та сусідньої Хмельницької області. Загалом, задокументовано майже півтори десятка фактів незаконних заволодінь майном з чужих помешкань.

Об’єктами збагачення зловмисників ставали квартири, розташовані на перших поверхах. Зловмисники напередодні вистежували, чи є хтось в помешканні і, переконавшись у відсутності господарів, чинили вилазку. Майже у всіх випадках шляхами проникнення ставали вікна. Що цікаво, – металопластикові.

Про ненадійність металопластикових віконних конструкцій міліціонери наголошують не вперше, а тому рекомендують: змінивши дерев’яні рами на склопакети, подбайте й про засоби безпеки. Поставте хоча б елементарні решітки. Бо саме склопакет найлегше і, головне, тихо можна витиснути. Злодій потрапляє до квартири, як то кажуть, без шуму й пилу.
СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

 

 

З магазину на лаву підсудних

Жителя Тернопільщини, який до смерті забив знайомого, ув’язнили на сім років