Змінено порядок зняття з обліку підприємців

Поділитися

Наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014 р. № 1127 затверджено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, які уточнюють та доповнюють процедуру зняття з податкового обліку приватних підприємців, що припинили діяльність. Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17.11.2014 р. за № 1453/26230 і набрав чинності 19.11.2014 р. у зв’язку з його опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 19.11.2014 р. № 215.
Як і раніше, підставою для зняття фізичної особи-підприємця з обліку у відповідному контролюючому органі є повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем, а також відомості відповідної реєстраційної картки. Оновлений Порядок передбачає, що після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа-платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності, а контролюючий орган може призначити та провести документальну перевірку такої фізичної особи-платника податків за наявності підстав та з урахуванням строків давності, передбачених Податковим кодексом України.
Водночас фізична особа зобов’язана в установлені строки подати відповідному контролюючому органу податкову декларацію за звітний рік, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності та забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності.
Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

У Тернополі з нагоди Дня Збройних Сил України вшанували родини військовослужбовців, які загинули за волю України

Шахраї знову влаштовують “перевірки” підприємцям