19-річний тернополянин двічі виманив у неповнолітнього приятеля золоті прикраси

Поділитися

До працівників Тернопільського міського відділу міліції з заявою про крадіжку звернулася 35-річна жителька обласного центру. Жінка повідомила про зникнення з її квартири золотих прикрас.

 Правоохоронці взялися розслідувати обставини злочину і невдовзі встановили особу причетного до крадіжки. Ним виявився 19-річний приятель сина потерпілої .

Хлопчина зростав у неблагополучній родині, де часто зловживали спиртними напоями. Тож замість навчатися, чи знайти пристойний заробіток хлопець вирішив чинити протиправне. Так 17-річний школяр мимоволі допоміг зловмиснику здійснити крадіжку.

Хлопець проживав по сусідству, тож тернополянин часто заходив у гості до приятеля. Не раз запевняв, що має дуже багато впливових друзів, і в разі необхідності завжди допомагатиме другу. Однак за підтримку потрібно заплатити. Хлопчина показав зловмиснику, де лежать золоті вироби і той забрав декілька золотих прикрас. Крадене одразу здав до ломбарду, а коли витратив усю готівку, знову прийшов до юнака та прихопив з собою ще декілька прикрас. Виручену готівку потратив на алкоголь та розваги. Мабуть, ще не раз довелося заплатити потерпілому за таку впливову дружбу, однак чинити й надалі протиправне молодику завадили правоохоронці.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 185 ч.2 ККУ – крадіжка. Триває слідство.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Микола Гриценко: “Локальні ринки вирішують стратегічні завдання”

Бережанські міліціонери викрили крамничного злодія