Генеральна прокуратура України може поставити під загрозу національну безпеку держави

Поділитися

Схоже, вона так полюбила своїх партнерів-росіян, що готова віддати їм свої найбільші таємниці. Інформація, яку отримало «Слідство.Інфо», дозволяє нам ставити питання руба: хто працює в ГПУ – відверті зрадники чи просто недалекі люди?

Наприкінці 2014-го року у «Віснику державних закупівель» з’явилося коротеньке повідомлення. Генеральна прокуратура України за процедурою в одного учасника замовила послуги на обслуговування своєї бази даних з обмеженим доступом «Єдина системи статистики та аналізу». Скорочено – ЄССА. Ціна питання – 920 000 гривень. Переможець – компанія «Летограф ІТ консалтинг і послуги Україна». ГПУ працює з нею не перший рік. І це навіть гірше, бо компанія ця непроста.

Засновники компанії «Летограф ІТ консалтинг і послуги Україна» – Лукін Гліб Володимирович та болгарська компанія «НІКЕА ТОП 906». У статуті болгарського підприємства сказано, що її єдиним власником є той самий Гліб Лукін. Отже, українська компанія повністю належить йому. Хто ця людина?

За інформацією СБУ, Гліб Володимирович Лукін – громадянин Росії. Українська компанія – лише частина його бізнесу. Лукін володіє російськими компаніями «Летограф» і «Летограф ІТ консалтинг і послуги». Та це не звичайний бізнесмен, який пропонує якісний ІТ-продукт.

Гліб Лукін також входить до складу ради директорів або, як їх по-іншому називають, «представників інтересів Російської федерації» ВАТ «Особливе конструкторське бюро Салют». Це учасник федеральної цільової програми «Розвиток оборонно-промислового комплексу Російської Федерації на 2011-2020 роки».

Отже, Генеральна прокуратура України довірила обслуговувати свої внутрішні інформаційні бази компанії, що належить людині, яка розвиває оборонно-промисловий комплекс Росії. Про те, що отримання доступу до цих унікальних даних, – це справа техніки, не здогадується хіба що ГПУ.

Громадське телебачення

У Тернополі знайшли 18 бойових гранат

В “Атріумі” викрали жіночу сумку на очах продавця і власниці (відео)