Надавати бухгалтерські послуги можна і на спрощеній системі оподаткування

Поділитися

Не можуть бути платникам єдиного податку фізичні особи – підприємці, які здійснюють діяльність у сфері аудиту (пп. 291.5.2 п. 291.5 ст. 291 Податкового кодексу України).
Аудит – це перевірка даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності суб’єкта господарювання з метою висловлення незалежної думки аудитора про її достовірність в усіх суттєвих аспектах та відповідність вимогам законів України, положень (стандартів) бухгалтерського обліку або інших правил (внутрішніх положень суб’єктів господарювання) згідно із вимогами користувачів (ст. 3 Закону України від 22 квітня 1993 року № 3125-XII „Про аудиторську діяльність”).
А от бухгалтерський облік – це процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень (ст. 1 Закону України 16 липня 1999 року № 996-XIV „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”).
Враховуючи те, що діяльність у сфері бухгалтерського обліку та діяльність у сфері аудиту за своєю сутністю є різними видами діяльності, то фізичні особи – підприємці, які надають виключно бухгалтерські послуги, мають право перебувати на спрощеній системі оподаткування та бути платникам єдиного податку.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Запрошуємо до декларування доходів та отримання податкової знижки

Різдвяне привітання Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до українського народу (відео)