У Росії пропонують відмовитися від української солі

Поділитися

Росспоживнагляд рекомендував ритейлерам в низці регіонів Росії вилучити з обігу продукцію найбільших виробників солі України та Білорусі, на яких припадає 56% російського ринку. Про це УНН повідомляє з посиланням “КоммерсантЪ”.

За даними асоціації Руспродсоюз, на перше півріччя 2014 року російський ринок солі на 59% складається з імпортної продукції. Основними імпортерами є Україна (Артемсіль – 23,9% ринку, Слов’янська сіль – 2,3%) і Білорусь (Мозирсіль – 29,1%, Белкалій – 0,5%), тобто 56% ринку. Вітчизняні гравці займають 41% ринку: 33,4% – Руссоло, що належить власнику Помідорпрома Максиму Протасову, 7,6% – Тиретський солерудник, бенефіціаром якої вважається син генпрокурора Росії Артем Чайка.

Про це заговорили ще в середині грудня минулого року, коли управління Росспоживнагляду в Ленінградській області розіслало торговельним мережам лист з проханням надати інформацію про наявність на полицях солі з України та з Білорусі “з метою виключення з обігу зазначеної продукції”. Схожа ситуація склалася в Тульській, Тверській, Ростовській областях та в Марій-Ел.

У листопаді в Росії спостерігався дефіцит солі через падіння поставок з України.

Заступника губернатора впіймали з хабарем

Санта-Барбара по-українськи: покинув жінку заради тещі