Заступника губернатора впіймали з хабарем

Поділитися

Прокуратура повідомила про підозру заступнику голови Рівненської ОДА за одержання хабара у сумі 8 тис дол США (оновлено)

 Слідчим відділом прокуратури Рівненської області розслідується факт вчинення заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднаної із вимаганням).

Встановлено, що чиновник зажадав та одержав від громадянки грошову винагороду у розмірі 8 тис дол США за сприяння у перемозі в конкурсі на право здійснення перевезення пасажирів на приміських та міських внутрішньообласних маршрутах загального користування.

Прокуратурою спільно з СБУ 11 січня цього року затримано заступника голови Рівненської ОДА за отримання неправомірної вигоди у сумі 8 тис дол США.

Наразі вирішується питання про обрання посадовцю міри запобіжного заходу.

Довідково:

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

***

Працівники управління Служби безпеки в області затримали під час отримання хабара заступника голови Рівненської ОДА Тараса Пустовіта. Від моменту затримання він перебуває під вартою. Як повідомили у прес-групі УСБУ, Тарас Пустовіт у той момент не перебував на роботі, оскільки учора був вихідний, але хабар міг бути пов’язаний зі службовою діяльністю заступника голови. Суму поки не називають, але натякають, що вона «пристойна».

Васерман розчарував українців

У Росії пропонують відмовитися від української солі