Януковича, Азарова, Пшонку, Клюєва та інших злочинців шукають

Поділитися

На сьогоднішній день правоохоронними органами Російської Федерації ігноруються документи про розшук 24 осіб, які раніше займали високі пости в Україні, а також ще кількох десятків осіб другого ряду, підозрюваних у злочинах зі сторони України. Про це заявив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За словами голови правоохоронного відомства України, заяви Генерального прокурора Росії про те, що Генеральна прокуратура РФ досі не одержувала запитів від українських колег про видачу екс-президента України Віктора Януковича та інших політиків, по суті є неправдивими.

– Запит про ВИДАЧУ розшукуваної особи або злочинця відправляється в органи країни, де розшукуваний був ЗАТРИМАНИЙ за раніше оголошеним розшуком, – зазначив Арсен Аваков. – Росія, у відповідності зі своїми зобов’язаннями, що діють у рамках угоди СНД про розшук злочинців ЗОБОВ’ЯЗАНА була виставити в систему розшуку поданих Україною персонажів. І Януковича, і ще 23 людей.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що Федеральна казенна організація “ДІАЦ МВС Росії”, послідовно ігноруючи всі запити України, не виставляла в систему розшуку в країнах СНД розшук на Януковича і його посібників. Тим самим порушуючи всі встановлені процедури.

На сьогоднішній день Росією ігноруються документи про розшук 24 осіб, які раніше займали високі пости в Україні: Януковича В. Ф., Азарова М.Я., Клюєва А. П., Пшонки В. П., Якименко А. Р., Захарченко В. Ю., Ратушняка В. І., Зінова П. І., Шуляка С. М., Коряка В. В., Федчука П. М., Януковича О. В., Ставицького Е. А., Курченко С. В., Арбузова С. Г., Клименко А. В., Присяжнюка М. В., Кузьміна Р. Р., Царьова О. А., Колобова Ю. В., Ігнатова А. П., Богатирьова Р. В., Дзекон Г. Б., Динник О. В.

– Крім цих персонажів – штучно не оголошені у розшук в Росії і СНД за системою в цілому ще кілька десятків людей другого ряду, підозрюваних у злочинах з боку України, – зазначив Арсен Аваков.

Прес-служба МВС України

У Тернополі міліціянти схопили “митця” за мистецтво

Васерман розчарував українців