Головний бютівець Івано-Франківщини працевлаштував дружин однопартійців

Поділитися

Нардеп-бютівець Дмитро Шлемко очолює Івано-Франківську обласну організацію “Батьківщина” вже 16 років. Для мешканців сусідньої – Тернопільської області цей колишній комсомольський функціонер нічим особливим не запам’ятався, хіба тим, що вже другу каденцію тримає помічником-консультантом Деревляну Олександру Борисівну, дружину одіозного нардепа Василя Деревляного. До того, дружина Деревляного отримала зарплату в головного львівського бютівця Івана Деньковича. Чи зможе повноцінно виконувати свої функції Олександра Деревляна питання не стоїть. Основна її місія – виховувати єдиного сина, який народився у червні 2012 року.

Оскільки Василь Деревляний не пройшов за списком “Батьківщини” до Верховної Ради, то ще одним помічником-консультантом у Дмитра Шлемка є “перехідний прапор” -дружина близького соратника Юлії Тимошенко – Івана Кириленка – Зінаїда Євгеніївна. У попередній каденції Верховної Ради вона перепрацювалась на Василя Деревляного.

Кум Василя Деревляного – Драган Віталій Леонідович – значиться помічником-консультантом на громадських засадах у нині діючого нардепа Ігоря Побера.

Нардеп попередньої каденції Михайло Апостол також працює у Верховній Раді. Він на державній службі помічника-консультанта нардепа Ігоря Бриченка з “Народного фронту”.

Нардеп Олег Барна узяв (точніше, йому скоріше нав’язала партія з дурнуватою назвою “Блок Петра Порошенка”) таких помічників на державну службу: Задорожна Анастасія Петрівна, Краженко Леонід Йосипович, Сташків Михайло Федорович.

На громадських засадах в Барни працюють: Боднар Андрій Ярославович, Варишко Петро Васильович, Красовський Ігор Євгенович, Куракса Ігор Павлович, Марчишак Василь Павлович, Мойсеюк Василь Петрович, Саварин Володимир Зенонович, Сливинський Ігор Іванович, Степовий Олександр Сергійович, Шипітка Роман Борисович, Якимів Роман Васильови.

У Степана Барни помічників четверо:  Дзудзило Володимир Миколайович, Косов Олексій Анатолійович на державній службі і Колібабчук Михайло Олексійович  за трудовим договором.

У нардепа Романа Заставного одні дівчата на підхваті: Витак Галина Йосипівна, Герасименко Людмила Сергіївна, Михайлюк Ірина Йосипівна. Вони на держслужбі. Ще якась Витак Ольга Йосипівна працює на громадських засадах.

У нардепа Побера Ігора лише один оплачуваний державою помічник Мазур Геннадій Федорович. Окрім кума Деревляного, на громадських засадах зазначені також Базаєв Сіражутдін Гаджірамазанович, Главацький Геннадій Тадеушевич, Домашенко Петро Анатолійович, Малінін Володимир Сергійович,  Панченко Вадим Володимирович.

У Тараса Пастуха взагалі жодного помічника-консульнтанта з статусом держслужбовця. За трудовим договором Мірошниченко Олексій Володимирович, а на громадських засадах – Базір Анатолій Михайлович, Рій Григорій Євгенович, Романчук Андрій Васильович.

У нардепа Тараса Юрика навпаки: у статусі держслужбовців його консультують Бас Олексій Дмитрович, Козелко Віктор Андрійович, Похилий Олександр Ігорович. За трудовим договором на Юрика працює Жирівський Михайло Дем’янович, а на громадських засадах – Воробель Олег Миколайович, Мудло Василь Дмитрович.

У порошенківця Миколи Люшняка лише три помічники-консульнанти: Костюк Олена Олександрівна, Павлишин Ігор Володимирович  – на держслужбі. Бондар Олег Васильович – за трудовим договором.

Єдиний свободівець з Тернопільщини, якому дивом вдалося стати нардепом, Михайло Головко.

Оскільки “Свобода” профанерила вибори, мусів Головко брати прес-секретаря Олега Тягнибока – тернополянку Христину Равлюк в помічники-консультанти. Ще одним помічником зі статусом держслужбовця значиться Нагірний Олег Олександрович. За строковим трудовим договором на постійній основі Головко працевлаштував : Мурич Вікторію Сергіївну, Напованеця Романа Павловича, Петренко Івана Євгеновича, Шеремету Євгена Миколайовича.  За строковим трудовим договором за сумісництвом на свободівця працює Мисик Володимир Святославович, а на громадських засадах: Гутник Андріян Юрійович, Красовський Костянтин Валентинович, Наливайко Олег Романович

 

Під тернопільським судом буде спекотно

Депутат намагався втекти від правоохоронців під час затримання за хабар