У сквері Кобзаря ремонтують фундамент пам’ятника Тарасові Шевченку

Поділитися

Гранітні плити, якими оздоблений пам’ятник Тарасові Шевченку  у сквері Кобзаря, почали відпадати від основи пам’ятника. Ліквідовувати недолік взялися оперативно, адже незабаром – Шевченківські дні, відтак до цього часу пам’ятка має перебувати у належному стані.

  • Ці плити встановлені ще у 1982 році, коли не було особливого вибору будівельних матеріалів, клеїв, з допомогою яких можна було надійно зафіксувати їх, – пояснює Олег Соколовський, заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР. – Більшість плит не пошкодилися, хоча й прослужили вже тривалий час. Робітники виконали роботи із зачищення основи пам’ятника, щоб згодом надійно зафіксувати ті ж самі плити, але із використанням сучасних технологій та матеріалів.

 

Працівники, які здійснюють роботи, розповідають, що плити були встановлені за старими технологіями, тому в результаті перевірки часом виявилися деякі недоліки. Зокрема,  помітні наслідки підтікання дощових вод під фундамент, що пришвидшило руйнування пам’ятки. Тому тепер одним із основних завдань є облаштування системи водовідведення, завдяки якій води не будуть руйнувати фундамент, затікаючи через щілини. Також чоловіки розповідають, що особливого руйнування пам’ятник зазнав через любителів велоспорту, які тренуються, заїжджаючи на постамент.

 

Нагадаємо, що  впродовж останніх років сквер зазнав чимало змін: тут було замінено бруківку, відремонтовано сходи, оновлено вуличне освітлення, лавки та урни, а також  здійснено реконструкцію зелених насаджень. А нещодавно сквер, який до того мав робочу назву «Театральний», отримав назву «Сквер Кобзаря», про що зазначено на нових інформаційних стендах.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Житель Івано-Франківська скоїв дві крадіжки у Тернополі

Що робити справжнім українцям у тилу?