Укомплектувати військових четвертої хвилі мобілізації допомогла Канада

Поділитися

Україна укомплектувала призваних у ході четвертої хвилі мобілізації українців за рахунок канадської допомоги. Про це повідомив заступник голови Асоціації народних волонтерів України Ігор Мельник в ході відкриття виставки “Волонтерський военпром”, передає кореспондент УНН.

“Асоціація волонтерів спільно з” Волонтерським десантом “(волонтерська організація) повністю взяли на себе розподіл і громадський контроль за великим канадським гуманітарним вантажем, і це дозволило не зірвати четверту хвилю мобілізації. Всі наші хлопці, які йдуть на четверту хвилю мобілізації, повністю укомплектовані. Також частина цього канадського вантажу вже зараз знаходиться на передовій, і ми спільно з міжнародним співтовариством стежимо “, – сказав І.Мельник.

Всього канадська сторона направила в одеський порт три судна з вантажем. Перше з них пришвартувалося в Одесі 10 січня.

Нагадаємо, четверта хвиля мобілізації стартувала на Україні 20 січня. В ході її заплановано призвати 50 тис. військовозобов’язаних українців. Відомо, що повістки отримали понад 73 тис. чоловік. У квітні та червні Україна запланувала проведення чергових етапів мобілізації. Всього у 2015 році передбачається призвати на службу в армії 100-150 тис. чоловік.

До війська в рамках 4 хвилі мобілізації пішли 3 тисячі добровольців

“Правий сектор” приїхав забрати мера Полтави на війну