Введення миротворців на Донбас можливе щонайменше через півроку

Поділитися

Введення миротворчої місії на територію Донбасу, в кращому випадку, можливе через півроку. Такі прогнози озвучив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков під час круглого столу в Інституті Горшеніна, — передає мережеве видання LB.ua.

«Миротворча місія — це одна зі складових процесу врегулювання конфлікту. При цьому існує три проблемні моменти. По-перше, рішення і його реалізація буде не сьогодні і не завтра… Щонайменше через півроку. По-друге, Росія — це сторона-агресор, учасник конфлікту, по суті. Питання про склад такого миротворчого контингенту… І по-третє, прийняття рішення ООН про введення миротворців для кожної країни-члена ООН буде дуже чутливим, тому що це означає відправити свій контингент у зону бойових дій, де триває збройне протистояння», — заявив експерт.

Виходячи з проблемних моментів, на думку пана Пашкова, Україні потрібно використовувати всі міжнародні механізми, щоб реалізувати пропозицію Президента Петра Порошенка.

Джерело

Картини кременецьких студентів вже сьогодні рятуватимуть життя бійців АТО

Чтобы победить ДНР, нужно перестать быть терпилами