За “вилизування задниці” Пшонці під час революції Гідності прокурор Сідоров став “Людиною року”?

Поділитися

18 лютого, минає рік від масових розстрілів на Майдані. За цей рік не те, що нікого не покарали, люди які мають безпосереднє відношення до порушення прав громадян на мирні зібрання та порушення закону «в угоду режиму», займають ключові посади в прокуратурах місцевого рівня.

На місцях майже нічого не змінилося, так прокурор міста Тернополя – Віталій Сідоров, який безпосередньо оскаржував безневинні рішення Тернопільської міської ради про вивішування прапорів Європейського союзу чи перейменування майдану Мистецтв у площу Героїв Небесної сотні, за версією газети  “Номер один” став «Людиною року». Із формулюванням: «За період перебування на посаді прокуратура займала активну позицію у всіх питаннях, які стосувалися її компетенції. Законність та об’єктивність у розслідуваннях не всім подобалася, але прокурори твердо вимагали усувати порушення прав громадян та держави».

А чи така принципова і об’єктивна позиція була у прокуратури під керівництвом Сідорова?

В грудні 2013 року особисто прокурор міста Тернополя курував відкриття проваджень в трьох адміністративних справах №819/3089/13-а про відкриття провадження в адміністративній справі відкрито провадження за позовною заявою прокурора м. Тернополя до Тернопільської міської ради про визнання незаконним п.п. 1,2 рішення позачергової 43 сесії Тернопільської міської ради від 11.12.2013р. №6/п43/2 «Про виконання нормативних документів Президента України та КМУ».

№819/3090/13-а за адміністративним позовом прокурора м. Тернополя до Тернопільської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення позачергової 41 сесії від 01.12.2013 року №6/п41/2 «Про стан громадянських прав і свобод в Україні та підтримку євроінтеграційного курсу». Розгляд справи призначено на 19.12.2013 р. о 10-30 год. Суддя Мартиць О.І.

№8193059/13-а за адміністративним позовом прокурора м. Тернополя до Тернопільської міської ради про визнання незаконним та скасування розпорядження міського голови від 01.12.2013 р. №468 «Про вивішування прапорів». Розгляд справи призначено на 24.12.2013 р. о 11-30 год. Суддя Мартиць О.І.

12 лютого 2014 року Тернопільський окружний адміністративний суд, суддя Баб’юк П. М. (до речі син вірної Надалівки Марії Баб’юк) визнав протиправним і скасував розпорядження Тернопільського міського голови №497 від 24 грудня 2013 року “Про вивішування прапорів” в частині щодо вивішування прапора Ради Європи.

В лютому тиск на орган місцевого самоврядування зріс. Прокуратура оскаржила рішення, прийняте на сесії Тернопільської міської ради про перейменування майдану Мистецтв у честь загиблих в сутичках на Євромайдані. Причиною, пояснюють в органі, є порушення процедури, з якою його приймали.

Віталій Сідоров, прокурор міста Тернополя у коментарі телеканалу ІНТБ зазначив: «Зокрема, чинним законодавством передбачається процедура прийняття, яка полягає в тому, що, по-перше, дане питання повинно бути винесено на громадські слухання. В подальшому, з проміжком певного часу складається звіт про результати. І в подальшому дане питання виноситься на виконавчий комітет, який ініціює перед міською радою прийняття того чи іншого рішення».

І це лише невелика частина того, чим займався особисто прокурор міста Тернополя в угоду «режиму», а нині він продовжує виконувати обов’язки, як ні в чому не бувало та розказувати «небелиці» про те як не хотів оскаржувати рішення міської ради та як написав заяву на звільнення під час Революції Гідності.

Натомість новопризначений генеральний прокурор В. Шокін заявив, що «13 лютого я зібрав прокурорів усіх областей і дав доручення у тижневий термін перевірити усіх своїх підлеглих прокурорів на предмет їх причетності до будь-яких справ, котрі були зроблені ними проти Революції Гідності»

Та чи звільнять і покарають тих, хто заважав революції гідності у Тернополі покаже час, пише сайт “Реально

На думку редакції інтернет-газети “Про все“, таких підарасів як Сідоров та Гулкевич треба гнати у шию з прокуратури. На виході відразу арештовувати (щоб люди не посадили на палю) і судити негідників.

Смертники з Дебальцево вижили завдяки зіркам

Британия усиливает ответственность игорных операторов