Замість Надставної церкви у Тернополі побудують хмарочос? (відео)

Поділитися

Такого варварства Тернопіль не зазнавав за жодної влади! Нинішні депутати міської ради від партії “Свобода” разом з мером Сергієм Надалом, схоже, думають, що схопили Бога за бороду  і їм все дозволено. Насправді, тернополяни доволі скептично ставляться до діючої влади. Після цієї публікації, напевно, скандал розгориться на усю Україну.  Чому? Депутати “кинули око” на парафіяльний будинок церкви Воздвиження Чесного Хреста, яка датується 16 століттям. Храм є пам’яткою національного значення. За словами отця Дмитра Лисака, до нього підходили певні ділки з пропозиціями продати парафіяльний будинок. До честі священника, він відмовив “благодійникам”. Після цього на власність релігійної громади почали відкрито точити зуби. Здвиженська_церква_в_Тернополі_F.27.12.07r.039Спочатку “Тернопільводоканал” прагнув “хапнути” колонку, яку громада церкви зробила сама за власні кошти. Отримавши відповідні дозволи, спеціалісти-бурувальники пробували зробити свердловину, щоб дістатися до води. З другої спроби їм це вдалося. Громада облаштувала там капличку, звідки усі бажаючі можуть узяти води у теплу пору року (при мінусовій температурі, на жаль, замерзає кран).

Після виконаних усіх робіт прихожан храму шокував начальник управління житлово-комунального господарства Лесів , який почав вимагати повернути колонку-качалку у попередній стан! У який саме стан тернополяни не можуть зрозуміти: засипати назад свердловину?

Маючи усю документацію, громада звернулась до депутатів міської ради про затвердження технічної документації в натурі для обслуговування парафіяльного будинку (канцелярії) за адресою вулиця Надставом, 14. Депутати відмовили, хоч громада має усю необхідну документацію із 90 років минулого століття. І звернулись громада до мерії лише через те, що Кабмін Яценюка вніс певні зміни у постанову, яка тепер вимагає ще й фото території із супутника.

Впливав негативно на прийняття рішення депутат міської ради, керівник “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма, про що йдеться у надісланій документації з мерії (див. фото).

Складається враження, що якби депутати могли, вони б заради заробітку із краєвидом на озеро, побудували б замість найдревнішого храму Тернополя багатоповерхівку.


КАМІНЬ РОЗБРАТУ -КАНЦЕЛЯРІЯ ЦЕРКВИ, НА ПРИМІЩЕННЯ ЯКОЇ ЗАЗІХАЮТЬ ЧИНОВНИКИ
КАМІНЬ РОЗБРАТУ -КАНЦЕЛЯРІЯ ЦЕРКВИ, НА ПРИМІЩЕННЯ ЯКОЇ ЗАЗІХАЮТЬ ЧИНОВНИКИ

lesiv
nadal

УСЮ ДОКУМЕНТАЦІЮ ГРОМАДА ЦЕРКВИ ВИРОБИЛА ЩЕ ЗА КОМУНІСТА КУЧЕРЕНКА, А ТУТ МІСЦЕВІ ГОРЕ-ПАТРІЙОТИ ПОЧАЛИ ЗАЗІХАТИ НА ГРОМАДСЬКЕ
УСЮ ДОКУМЕНТАЦІЮ ГРОМАДА ЦЕРКВИ ВИРОБИЛА ЩЕ ЗА КОМУНІСТА КУЧЕРЕНКА, А ТУТ МІСЦЕВІ ГОРЕ-ПАТРІЙОТИ ПОЧАЛИ ЗАЗІХАТИ НА ГРОМАДСЬКЕ

paraf2
paraf

ВІДПОВІДЬ ТЕРНОПІЛЬВОДОКАНАЛУ
ВІДПОВІДЬ ТЕРНОПІЛЬВОДОКАНАЛУ

vodokanal2


Коментар від начальника відділу водопровідно-каналізаційних мереж КП “Тернопільводоканал” Ганни Загородньої, наданий прес-службою.

До злодюг з Тернопільської міської ради ми й не звертались за коментарем. Який сенс? Якщо захочуть виправдовуватись, то зможуть розмістити коментар під цією публікацією. Хоча насправді, приплачені агітатори почнуть “відбілювати” мера і його команду, доводячи, що громада церкви їх не так зрозуміла.

Чортківська освітянка – регіоналка отримала новий кабінет на день народження

Син Луценка потрапив у ДТП в Києві: одна людина загинула