Заява про вчинення злочину службовими особами Тернопільської області при здійсненні правосуддя

Поділитися

Прокурору Тернопільської області
Гулкевичу Ю.Д.
46003 вул. Листопадова,4 м. Тернопіль
ГО Народна Рада Кременецького
району м. Кременець, вул.. Дубенська,
101/А

ЗАЯВА
про вчинення злочину службовими особами правоохоронних органів Тернопільської області при здійсненні правосуддя

27 січня 2015 року в 12 годин 00 хв. в залі судового засідання Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, під головуванням слідчого судді Берегуляка Ф.Г. розглядалось клопотання заступника начальника слідчого відділення Кременецького РВ УМВСУ в Тернопільській області Щура М.М. про тримання під вартою ( в якості запобіжного заходу) Ващенка Віталія Володимировича, члена нашої громадської організації.
При розгляді наданих матеріалів суду, наявних у підозрюваного, а також дослідження їх в судовому засіданні в порядку визначеному Законом вбачаємо злочинні дії працівників правоохоронних органів Кременецького району, щодо інкримінування Ващенку В.В. злочину передбаченого ч.2ст 377 КК України, кваліфікованого як спричинення умисного (умисних ) тілесних ушкоджень судді Кременецького районного суду Л.Б.Варневич і відноситься (щодо міри покарання) до тяжкого злочину (за класифікацією відповідно змістту ст.12 КК України), із-за можливості призначення покарання строком до 6 років.
Так, при розгляді клопотання слідчого Щура М.М., за погодженням прокурора Кременецького району М.Я. Гібського від 17 січня 2015 року, та дослідженні матеріалів наданих суду, на тридцяти трьох аркушах, встановлена повна відсутність медичних та експертних даних про спричинення та наявність у матеріалах кримінального провадження відомостей про будь – які тілесні ушкодження , їх локалізацію та механізм утворення на тілі судді Л.Б. Варневич , взагалі.
При наданні пояснень прокурором Кременецького району п. М.Я. Гібським , заступником начальника слідчого відділення Кременецького РВ УМВСУ в Тернопільській області М.М. Щуром, та слідчим СУ УМВСУ в Тернопільській області Гончаруком, останні пояснили суду, що відомості про спричинення тілесних ушкоджень судді Л. Б. Варневич відсутні ВЗАГАЛІ, оскільки остання на їх наявність не оглядалась , і від огляду як такого, відмовилась.
На запитання судді, слідчий СУ УМВСУ в Тернопільській області Гончарук , який здійснює досудове розслідування інкримінованого Ващенку В.В. кримінального правопорушення, не міг пояснити суду чим обґрунтовано повідомлену підозру Ващенку В.В., щодо умисного спричинення тілесних ушкоджень судді Л.Б.Варневич 16 січня 2015 року, при подіях які відбулись на території подвір’я Кременецького райсуду, у час і обставинах описаних в наданому суду клопотанні.
Також прокурором Гібським М.Я. в залі судового засідання було заявлено про наявність у Ващенка В.В. двох судимостей та відсутності на його утриманні неповнолітніх дітей. Ні перше ні друге не відповідає дійсності та свідчить про упереджене ставлення прокурора Гібського М.Я. до члена нашої організації в зв’язку з його громадською діяльністю. Підтвердженням цього є те, що в залі суду прокурор Гібський М.Я. не зміг пояснити суду звідки він отримав інформацію про наявність судимостей у Ващенка В.В.
Із викладеного нами, та дослідженого в судовому засіданні вбачається, що працівниками правоохоронних органів Кременецького району , а саме заступником начальника СВ Кременецького РВ УМВСУ в Тернопільській області старшим лейтенантом міліції Щуром М.М., та прокурором Кременецького району М.Я. Гібським, вчинено кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст. 372 КК України.
Незаконні, і спотворені вказаними службовими особами докази, відносно вимог ст. 8 та ч.Зст.62 Конституції України , слід кваліфікувати як притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з підозрою у вчиненні тяжкого злочину, штучним створенням доказів та фальсифікацією матеріалів кримінального провадження в частині інкримінування Ващенку В.В. умисного спричинення судді Л.Б. Варневич тілесних ушкоджень , що передбачено ч.2 ст. 377 КК України.
У клопотанні про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, направленого суду, чітко вказано,- «взявши під руки суддю Л.Б. Варневич, примусово вивели на подвір’я суду»… (абз. 4 клопотання ).
З міркувань викладених вище, відсутності належних та законно здобутих доказів, щодо умисного спричинення тілесних ушкоджень, повідомлення про підозру від 17 січня 2015 року, є злочинним повідомленням члену нашої організації Ващенку Віталію Володимировичу.
На підставі викладеного, керуючись ст. 8,62 Конституції України, ст.36 ,ч.1ст.241 КПК України,
ВИМАГАЄМО:
1.Відкрити кримінальне провадження за ч.2ст. 372 КК України відносно заступника начальника СВ Кременецького РВ УМВСУ в Тернопільській області Щура М.М. та прокурора Кременецького району М.Я. ГІбського, щодо створення штучних доказів та фальсифікацією матеріалів кримінального
провадження №12015210120000035 від 16 січня 2015 року, в частині
повідомлення про підозру Ващенку Віталію Володимировичу за ч. 2ст. 377 КК України, (йому інкримінованого), щодо нібито спричинення « умисних тілесних ушкоджень « судді Кременецького районного суду Тернопільської області, Л.Б. Варневич із-за відсутності доказової бази саме в цій частині підозри,( без врахувань вимог юридичного та медичного аспектів ).
З огляду на те, що неодноразові звернення нашої організації з заявами на Ваше ім’я, та конкретними фактами про порушення законодавства закінчувались формальними відписками та відсутністю належного реагування, також негативними відгуками громадських організацій області про діяльність очолюваної Вами структури, копія даної заяви направлена в різні контролюючі органи та засоби масової інформації.

Голова ГО “Народна Рада Кременецького району” Савчук В.М

15.02.2015р

Тернопільський прокурор “відмазався”

0

У “Бункермуз” покажуть, як стріляє віник