До Криму повернули з України безцінні картини Айвазовського і Шишкіна

Поділитися

8Цінні експонати Сімферопольського художнього музею вартістю в мільярди рублів були повернуті до окупованого Криму з України. Про це повідомила сьогодні так званий міністр культури республіки Аріна Новосельська, виступаючи перед депутатами парламенту. Про це УНН повідомляє з посиланням на ТАСС.

“За кілька днів до доленосного референдуму (у березні 2014) ми дізналися, що частина колекції Сімферопольського художнього музею вартістю в мільярди рублів знаходиться на виставках в Мелітополі, Одесі та Києві, – сказала вона. – Тільки завдяки самовідданим діям друзів і кураторів кримської культури , нашим колегам і друзям на Україні вдалося немислимим чином, як у фільмах про розвідників, повернути всю колекцію до фондів музею”.

За словами А.Новосельській, в колекцію, яка була повернута з України, входять у тому числі “ікони, шедеври Айвазовського і Шишкіна”. “Сьогодні вона перебуває в Сімферопольському художньому музеї в повному обсязі”, – додала вона.

Нагадаємо, інші три кримських музею вже півроку через суд намагаються повернути колекцію золота скіфів. На початку лютого 2014 колекція з більш ніж двох тисяч унікальних експонатів була вивезена на виставку в Амстердам. Повернутися золото мав до 1 червня 2014 року. Однак у зв’язку з приєднанням півострова до Російської Федерації Нідерланди припинили процедуру передачі цінностей до вирішення юридичних суперечок між Росією та Україною. У Криму неодноразово заявляли, що мають повне право на повернення експонатів, оскільки всі предмети були знайдені на території півострова і зберігалися в музеях республіки.

Через брудну воду Одесі загрожує епідемія гепатиту

Какие ворота поставить в гараж?