Міліціонери розшукують шахраїв, які розрахувалися за придбаний автомобіль сувенірними доларами

Поділитися

У Кременці троє невідомих шахраїв за сувенірні папірці з зображенням американських президентів придбала автівку марки «BMW». Ошуканим залишився 21-річний місцевий житель. Нині міліціонери розшукують дурисвітів: двох чоловіків і жінку.

Оголошення про продаж іномарки молодий чоловік розмістив на одному з спеціалізованих веб-сайтів. Коли ж з Тернополя зателефонував потенційний покупець, який був готовий розрахуватися за автомобіль на місці готівкою, вельми зрадів своїй удачі.

На зустріч із продавцем приїхала компанія молодих людей: двоє чоловіків і жінка. Довго оглядали автівку, торгувалися і, зрештою зійшлися на ціні у чотири тисячі американських доларів. Тим часом вже сутеніло. Тернополянин, поблизу єдиного джерела світла – підсвітки багажника, відрахував чотири тисячі доларів й, склавши готівку акуратним стосиком, передав їх продавцеві. Аби чоловік не встиг перерахувати гроші, шахрай ніби між іншим запропонував йому відразу зв’язати купюри резинкою.

dolarПоки кременчанин в одній руці тримав валюту, а в іншій резинку для грошей, його знову відволікли. Товариш тернополянина знайшов на автівці подряпину, й висловив на рахунок цього своє занепокоєння. Та на диво власника транспортного засобу, покупець не відмовився від угоди й не попросив ще раз знизити ціну, його начебто все задовольняло. Відтак приїжджі на щойно придбаній автівці поїхали.

За кілька хвилин до кременчанина зателефонували. Новий власник «BMW» вкотре запитував чи все гаразд з іномаркою, з документами на неї й тому подібне, тож потерпілий знову не мав змоги перерахувати гроші. Коли ж нарешті придивився до купюр, з’ясувалося, що справжньою є лише сотня доларів, які лежали зверху, на решті папірців різав око напис – сувенір.

Досі не вірячи, що його так легко ошукали, кременчанин звернувся із заявою до кременецьких міліціонерів, однак ні детального опису шахраїв, ні інформації звідки вони приїхали чи куди поїхали не зміг надати правоохоронцям. За словами молодого чоловіка, його увагу постійно щось відволікало й він просто не мав змоги добряче розгледіти лиходіїв.

Як повідомив начальник Кременецького райвідділу міліції Володимир Галевич, інформацію про даний факт правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань з правовою кваліфікацією статті 190 Кримінального кодексу України. Оперативно-розшукові заходи по встановленню осіб, причетних до злочину та їхнього місця перебування тривають.

 

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Свобода — це сестра Партії регіонів. Тільки у вишиванках

Зачиняйте, люди, двері – злодії пильнують