Специфічний духівник нагородив керівника Тернопільської області відзнакою

Поділитися

dsc_66021Схоже, виконувачем обов’язків голови Тернопільської ОДА Івана Крисака “грає оточення”. Таке прикре явище було зрозумілим, оскільки Крисак не має своїх людей у команді. На свободівців Бицюру і Чашку він не може опертися, оскільки з ними у затяжному конфлікті з 10 грудня 2014 року. Саме цього дня Крисак кастрував заступника голови ОДА Леоніда Бицюру.Ситуація стосувалась не фізіології, а повноваження Бицюри як заступника голови облдержадміністрації. У березні 2014 року всі фінансові потоки області Олег Сиротюк направив на свого заступника Бицюру. Навіть кабінет першого заступника віддав Леоніду Бицюрі. І це в час війни, коли Іван Крисак безпосередньо відповідає за цивільну оборону і вся апаратура, спецзв’язок знаходяться споконвіку в кабінеті першого заступника губернатора. У листопаді 2014 року Сиротюк з керівниками райдержадміністрацій від партії “Свобода” подали у відставку. Леонід Бицюра вирішив залишитися на посаді. Проте, Іван Крисак у статусі “виконуючого обов’язки” голови Тернопільської облдержадміністрації вирішив не дозволити красти Бицюрі. 10 грудня 2014 року голова приймає розпорядження про перерозподіл обов’язків. Усю відповідальність бере на себе. Натомість Бицюра через 10 хвилин  після оприлюднення на сайті ОДА розпорядження, побіг в суд. За всі ці місяці 2014-2015 років свободівець не виграв жодного суду жодної інстанції. Більше того, Бицюра встиг навіть потрапити у аварію на Львівщині у вихідний день на службовій іномарці. Якщо Леонід Бицюра був би чесний політик, він мав би вибачитися перед громадою за свою поведінку і скласти повноваження заступника, компенсувати з власних коштів ремонт автівки. Принаймні, так поступають чиновники і політики у цивілізованому світі.

Іван Крисак натомість піддався впливу досвічених кадрів, які обслуговували верхівку ще за часів Коломийчука, Курницького і Хоптяна. Не сприймаючи на стільки Бицюру, Крисак під впливом різноманітних “нашіптувачів” погодився призначити регіонала і есдека в одній особі Бабійчука виконуючим обов’язки гуманітарного заступника.

Громадськість це, звичайно, не сприйняла. Та й Крисак не може сказати, що за такий подарунок має область дякувати Блоку Петра Порошенка.

Що ж до останніх подій в “білому домі”, коли Іван Крисак отримав відзнаку «За жертовність і любов до України» зрозуміло, що керівника намагаються “закоськати”, показати який він най-най-най. А потім з Крисака можна буде шнурки вити. Ну як він зможе відмовити отцю Зінкевичу після подарованої “цяцьки”.

Офіційно ж повідомила пробицюринська прес-служба, що відзнаку «За жертовність і любов до України» від Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета отримав виконувач обов’язків голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак. Нагороду вручив настоятель Свято-Троїцького духовного центру о. Анатолій Зінкевич 16 березня. Він зазначив, що комісія духовного центру звернулася Філарета з проханням відзначити Івана Богдановича як одного з провідників розвитку єдиної помісної церкви на Тернопільщині.

Насправді протоієрей Анатолій Зінкевич ще з весни 2012 року є простим настоятелем Свято-Троїцького собору  м. Тернополя . Патріарх Філарет заборонив парафії Свято-Троїцького собору м. Тернополя іменуватися «Духовним центром». І хоч Зінкевич зумів тоді вирулити ситуацію і налаштувати на свою сторону юного архієпископа Тернопільського і Бучацького Нестора, який вхожий до Філарета ще з часів прес-секретарства у патріарха, негативний імідж за нібито проукраїнським священнослужителем Зінкевичем зберігся.

Про лишні пів гектара землі, захоплені кліром Свято-Троїцького собору у парку Національного Відродження навіть не згадуємо, бо з апетитами Зінкевича можна долізти на сцену “Співучого поля”.

 

0

Рятувальники надали допомогу працівникам швидкої медичної допомоги

21 доказ того, що у кожної дитини повинна бути домашня тваринка