Як міністр освіти користувався адмінресурсом на Тернопільщині (фото, відео)

Поділитися

Про секретний візит міністра освіти Сергія Квіта на Тернопільщину інтернет-газета “ПРО ВСЕ” інформувала читачів в обід.

До фінансового університету міністр мав приїхати о 12 годині. Проте, через погану дорогу з Бережан, запізнився більше, ніж на пів години. У райцентрі він зустрічався з викладачами і студентами агротехнічного університету.Там він  піарив Тараса Юрика, який спробує стати нардепом від “Блоку Петра Порошенка” у “бережансько-зборівсько-козівському” окрузі. Говорив міністр, що він зараз у відпустці, балотується від “Блоку Петра Порошенка” під №11. Зал сприйняв це прохолодно.

До “вузу Ющенка” з обласного управління освіти “напросили” всіх керівників районних відділів освіти та ще по одному методисту. З масовкою так постаралися, що студенти економічного університету, яких зняли з пар, не мали де сісти і мусіли “віднудитися” стоячи півтори години. Зрозуміло, що ректорам, керівникам коледжів, прогресивним студентам було цікаво почути міністра, але “колгосп для Квіта” нагадував аналогічні штучні утворення для Ющенка та іншу братію, на яку зганяють масовку. Незалежну пресу не кликали. Повідомляли про зустріч лише тим ЗМІ, в яких замовили рекламу.

Чому проректор з науково-педагогічної роботи Тернопільського національного економічного університету, професор Микола Шинкарик провів чимало часу, чекаючи на міністра, який зараз у відпустці, ми не стали . Приїхавши на трьох іномарках, столичний гість здивував наявністю в команді Івана Бабінчука, працівника скандального відділу внутрішньої політики облдержадміністрації часів Хоптяна-Януковича. Напевно, одіозний чиновник, який нищив Громадську раду, тепер консультує, як краще маніпулювати громадською думкою на користь “Блоку Петра Порошенка”.

Під час зустрічі міністр піднімав чимало актуальних питань, які можна почути у відеозаписі. Найдошкульніше міністра запитали про борг в 11 мільйонів гривень освітянам Тернопільщини. Квіт обіцяв розібратися, дізнатися думку освітянської профспілки, але там його так і не побачили.

На іміджі міністра-реформатора спробував попіаритися кандидат від “Народного фронту” Іван Ковалик. “Порошенківець” Степан Барна був не проти, оскільки у цих двох політичних партій один фінансовий донор – Роман Заставний.
Про питання Володимира Колінця щодо ректора Кравця – не пишемо. Його краще послухати у записі, як і толерантну відповідь міністра.











Як Тернопільщина зустріла загиблого в АТО танкіста

Автомайдан вдома у Віталія Яреми побачив жахливі речі (відео)