“ВКонтакте” виявлено новий вірус для Android

Поділитися

383931216Експертами виявлено мобільний вірус-троян Podec, який поширюється переважно через соціальну мережу “ВКонтакте”. Про це передає сайт “Лабораторії Касперського”.

Шкідливу програму встановлюють на свої смартфони самі користувачі, охочі заощадити на покупці додатків в офіційних магазинах.

Експерти вже заявили про приблизно шістсот заражених пристроїв в Україні та Казахстані, а також про чотири тисячі – у Росії.

Вірус поширюється через спільноти зі зламаними додатками, які підтримують автори шкідливого коду. Він встановлюється разом зі зламаним додатком, після чого починає вимагати права адміністратора від імені щойно встановленої гри або програми. Вимоги не припиняються, поки користувач не видалить встановлений додаток або не погодиться надати необхідні права.

Після отримання дозволу троян починає підписувати власника телефону на платні сервіси. Особливість роботи новинки полягає в тому, що вона здатна розпізнавати цифро-літерний код CAPTCHA, введення якого потрібно для підтвердження своєї людської сутності користувача і оформлення передплати на платні послуги. Про підписки власники телефонів дізнаються тільки після перших повідомлень про зняття коштів з мобільного рахунку.

Суд розширив права повій

Три велосипеди не дав вкрасти небайдужий сусід