Заступника голови райсуду спіймали на хабарі у 6 тис. дол. США

Поділитися

docent-poluchil-400-grn-vzyatkiВ Одесі затримали заступника голови районного суду міста за одержання хабара у 6 тис. дол. США. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

“Головною військовою прокуратурою ГПУ із залученням працівників прокуратури Одеської області та спільно з співробітниками УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області викрито заступника голови Суворівського районного суду м. Одеси під час одержання ним неправомірної вигоди на загальну суму 6 тис. дол. США, поєднаної з вимаганням”, – сказано у повідомленні.

Встановлено, що суддя вимагав та отримав від громадянки хабар за прийняття рішення про задоволення цивільного позову та визнання права власності на нерухоме майно.

18 березня після проголошення суддею заздалегідь обумовленої ухвали та передачі йому останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 3 тис. дол США затримано посередника.

У службовому кабінеті судді вилучено 2,5 тис. дол. США, у посередника – 1,9 тис. дол. США, у тому числі частину коштів, що була передана раніше.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Готуються документи до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення судді від посади.

Контракти з “Нивою” підписали вісім футболістів

На футболіста “Динамо-2” складено три протоколи ДАІ