“Здобутки” районної влади Бережан

Поділитися

1280px-Бережани_панорамаКолективне звернення працівників Бережанського районного державного агропромислового підприємства «Бережанирайагроліс».
У зв’язку із систематичним переслідуванням керівництва та працівників підприємства зі сторони місцевої влади, а саме: голови районної ради п. Кленика С.Т. та голови РДА п. Калинюка В.М., які працюють на відверте знищення нашого підприємства, просимо відповідні органи та структури належним чином відреагувати на явно виражені факти несправедливості та упередженого ставлення.
Дії голови районної ради п. Кленика С.Т. проти підприємства:
1. Реагування на колективне звернення від громадян с. Базниківка, начебто біля хутора Базниківка незаконно проводяться масові самовільні рубки. По даному зверненню п. Кленик С.Т. звернувся у Бережанську прокуратуру. Після проведеної перевірки, п. Кленик С.Т. надав письмову відповідь громадянину Петровському Р.В., який помер близько 10 років тому, а при житті був глухонімим (копія даної відповіді додається, додаток 1). А також було звернення на ім’я голови районної ради від жителя м. Тернополя громадянина Карася І.І. (без адреси проживання), який теж звертався за фактом масових самовільних рубок біля хутора Базниківка. Після проведення перевірок, дані факти не були підтверджені (копія звернення від особи без визначеного місця проживання Карася І.І. додається, додаток 2). Складається враження, що до п. Кленика С.Т. звертаються покійники та безхатченки, а може це витівки самого голови і його прислужників? Це свідчить про його некомпетентність, невникання у суть справи та холодний цинізм.
2. За безпідставним зверненням п. Кленика С.Т. до начальника Бережанського РВ УМВС було порушено кримінальне провадження щодо підприємства за фактом реалізації лісопродукції у 2014 році по занижених цінах. За даним фактом керівництвом підприємства вже надані пояснення.
В силу своєї некомпетентності та необізнаності (за народним прислів’ям: «Ліс це – є темна справа, та не для темних людей»), п. Кленик С.Т. не знав, що наше підприємство збуваючи лісопродукцію, начебто по занижених цінах, здобуло у 2014 році найкращі показники серед аналогічних підприємств в Тернопільській області:
– рентабельність – 6.6 І місце;
– сплата податків у процентному відношенні – 41.3 І місце;
– прибутковість – 30.2 тис. грн. ІІ місце.
3. На нарадах різних рівнів та розглядів питань зі сторони п. Кленика С.Т. звучать вимоги щодо припинення рубок, тим самим він прагне загнати підприємство у боргову яму. Також лунають вигуки та задаються питання керівництву підприємства: «Чому Ви далі возите ліс?». Відповіді у нас не має. « А що нам возити солому чи кукурудзу»???!!!!
Дії голови РДА п. Калинюка В.М. проти підприємства:
1. Регулярний тиск на керівника підприємства, спонукаючи його написати заяву на звільнення з займаної посади за власним бажанням. (Подейкують, що за посаду керівника нашого підприємства йому пообіцяли хабаря, але не у гривнях). Заява була написана, але колектив підприємства з цим був категорично не згідний. Після візиту до п. Калинюка В.М. працівників підприємства у повному складі, рішення щодо звільнення керівника було змінено.
2. Але, не зважаючи на ці події, тиск на підприємство продовжується ще з більшим цинізмом.
В липні 2014 року підприємство отримало всі дозвільні документи на лісосічні роботи, що в кварталі 47 поблизу с. Тростянець, уклало договір з ПП Івасюком М.Т. щодо розробки даної лісосіки. Підконтрольний владі директор школи Голінний І.Б., організувавши несвідомих мешканців села, вимагав у ПП Івасюка М.Т. спонсорську допомогу на потреби школи, на що він погодився, але цього було не достатньо (народне прислів’я «Дайте мені і моїм дітям»). Тому, що таку саму спонсорську допомогу захотів голова сільської ради с. Тростянець. ПП Івасюк М.Т., прорахувавши затрати та прибутки, договір з ДП «Бережанирайагроліс» розірвав, що в свою чергу негативно відобразилося на фінансово-господарській діяльності підприємства, а також завдяки «діяльності» директора, Тростянецька школа втратила можливість отримати спонсорську допомогу від підприємця Івасюка М.Т.
Керівництво підприємства неодноразово зверталося до Голови РДА про допомогу у вирішенні даного питання, допоки не стало зрозуміло , що дана типова ситуація була створена цими посадовими особами. Саме це і створило проблему підприємству по забезпеченню навколишніх сільських шкіл паливними дровами на опалювальний період. П. Калинюк В.М. дуже добре знав, що з села Нараїв в села Божиків, Тростянець, Волощина, Квіткове і т.д. доставляти дрова підприємству непосильно та дуже затратно. Підприємство, йдучи на всі примхи влади, заключає договір з приватним підприємцем, рекомендованим тією ж владою, що являється відвертим лобіюванням інтересів даного підприємця та зловживанням службовим становищем з боку органів місцевої влади.
Невдовзі надходить інформація, що працівники даного підприємця під цей шумок незаконно зрізали поблизу лісосіки в ялиновому насадженні декілька столітніх дубів та ялин. Після об’єктивного розслідування, правоохоронні органи зобов’язали ДП «Бережанирайагроліс» взяти на збереження дану лісопродукцію до винесення ухвали суду. Під час транспортування даної деревини для зберігання, було зупинено транспортний засіб представниками Бережанської Самооборони та було висунуто звинувачення про крадіжку дуба підприємством «Бережанирайагроліс». Не дочекавшись слідчих правоохоронних органів для встановлення правдивої інформації, Бережанська Самооборона покинула місце інциденту, після чого було висвітлено неправдиву інформацію на сайті Бережанської Самооборони Майдану. Самооборона зобов’язана стояти на стороні правди, а не піару і меркантильних відносин.
Розуміючи на сьогоднішній день всю складність ситуації, яка існує в державі, п. Кленик С.Т. (весільний староста), працюючи в унісон з колишнім затятим комуністом п. Калинюком В.М., намагаючись штучно завищити ціни на дрова для населення, тим самим чинять злочин проти найменш забезпечених, соціально незахищених жителів нашого району.
beregКолектив ДП «Бережанирайагроліс» розцінює дії Кленика С.Т. та Калинюка В.М. , як допомогу російському окупанту, спонукаючи до закупівлі дорогого російського газу, який повертається на наших дітей у вигляді «Градів» та «Смерчів». В їхніх діях вбачається кремлівський слід, що веде до знищення хоч не великого, але прибуткового підприємства, яке в скрутний економічний час забезпечує робочими місцями 17 чоловік, регулярно виплачує заробітну плату та сплачує податки в бюджет держави.
Достатньо піару і неправди! Люди все бачать і роблять відповідні висновки про Вашу бездіяльність і в інших сферах господарювання в районі.
Тож, владо, засукайте рукави на ваших вишитих сорочках і служіть українському народові, як Бог приказав.
СЛАВА УКРАЇНІ !!!
Драган Руслан Васильович
Шаламай Андрій Романович
Волинець Олександр Гнатович
Квасниця Ольга Ігорівна
Рихлевич Іван Михайлович
Ткач Ольга Василівна
Клачко Олег Віталійович
Видойник Ігор Ярославович
Шаповал Володимир Анатолійович
Москаль Богдан Володимирович
Ящишин Ігор Богданович
Гайдукевич Богдан Богданович
Хвалко Петро Миколайович
Медвідь Іван Михайлович
Медвідь Володимир Іванович
Цинайко Ігор Миколайович
Гнатишин Ярослав Дмитрович

Народному праймерізу “100 кращих тернополян” не вірить понад 70% краян

Репортерів допустили до сидячого Х*йла