Після звіту Міжнародної групи при Раді Європи щодо розслідування злочинів на Майдані Аваков повинен піти у відставку

Поділитися

logo2Міжнародна дорадча група, яка була створена при Раді Європи, оприлюднила звіт щодо розслідування подій на Майдані у лютому 2014 року. Згідно з даними звіту, за більшість убивств, скоєних 20 лютого, найімовірніше відповідальні бійці спецпідрозділу “Беркут”, якими керував майор Дмитро Садовник. У цьому звіті також чітко вказано, що українська правоохоронна система не здійснила необхідних дій для розслідування подій на Майдані, а подекуди – прямо перешкоджала розслідуванню. Глава комісії Ніколас Братца заявив, що дії МВС не були направлені на співпрацю. Більш того, Міністерство внутрішніх справ часом створювало системні перешкоди для розслідування подій на Майдані. Це підтверджується, зокрема, епізодом, пов’язаним із затриманням представників “Беркуту”, деталі якого викладені в звіті. Також зазначена негативна роль ГПУ за часів керівництва Віталія Яреми.

Ще в 2014 році після перемоги Революції Гідності депутатами Верховної Ради попереднього скликання була створена слідча комісія на чолі з паном Москалем Г.Г. щодо розслідування злочинів, які були скоєні працівниками правоохоронних органів на майдані. Результати були оголошені в комітеті ВР і надруковані в ЗМІ і також свідчили про те, що керівництво МВС України перешкоджало діяльності комісії. В цьому звіті пан Москаль чітко сказав, що МВС на чолі з Аваковим перешкоджало якісному розслідуванню і притягненню винних до відповідальності. Таким чином, ми бачимо, що і міжнародна група, і слідча комісія прийшли до одного і того ж висновку.

Я впевнений, що тільки після відставки Авакова можна встановити і притягнути до відповідальності всіх винних за вбивство Героїв Небесної сотні.

Віталій Максимов

Українська православна церква московського патріархату відходить від Кремля

Про історію найстарішого житлового будинку Тернополя