Сесійна вседозволеність

Поділитися

1452Більше десятка років назад одна досвідчена людина (не хочу називати прізвища) сказала, що потрібно два-три роки , щоб відбувся та сформувався повноцінний депутат (ішла мова про депутатів міських, обласних рад) . Додам від себе – декому і цього терміну не вистачає. Я не хочу таких людей ображати – просто в кожного свій талант і свої можливості. В міській раді 60 депутатів. Скільки з них набрали необхідних знань і досвіду , не буду давати своєї суб’єктивної оцінки, головне для мене інше, як ведуть себе та діють депутати! Багато з них і теперішньому міському голові здається, що вони можуть робити все , що їм заманеться ! Ось наприклад: хочу голосую, а хочу- не голосую! Вчора на сесійному засіданні, я прагнув пояснити , що депутат НЕ МОЖЕ і НЕМАЄ ПРАВА ТАК ДІЯТИ , якщо він є СПРАВДІ ВІДПОВІДАЛЬНОЮ ОСОБОЮ. Дуже часто НЕ ГОЛОСУЮ – це ознака КОРУПЦІЇ або СВІДОМЕ БЛОКУВАННЯ дій певної особи, фізичної чи юридичної.

Я пояснював, що в часи мера Кучеренка А.І. , якщо недосвідчений депутат не голосував за продовження терміну дії договору оренди землі для обслуговування об’єкта нерухомості , за що кошти поступають у міський бюджет, то після пояснення такого ПРЕЦИНДЕНТУ міським головою, а необхідні роз’яснення завжди були, такий депутат обов’язково враховував наведені аргументи. Як крайнє рідкий виняток депутати могли не голосувати за другий етап у наданні земельної ділянки, після проходження першого етапу. Це могло бути лише у тому випадку, якщо появлялись дуже вагомі аргументи. В даний час це стало масовим явищем і без жодних аргументів . Вчора депутати , в першу чергу, від партії Свобода, без яких не може бути прийняте жодне рішення, не голосували за продовження термінів договорів оренди землі під об’єктами, на які є право власності, тобто це не були кіоски чи торгові вагончики. Я не знаю як поступають після таких випадків суб”єкти господарювання, однак вони мають законне право не сплачувати плату за землю, а з їхньою власністю і так ніхто нічого зробити не зможе. І таких випадків Є БАГАТО НА КОЖНІЙ СЕСІЇ. На трьох сесіях депутати від Свободи не голосували навіть за надання в оренду земельних ділянок під стаціонарні об’єкти Тернопільському відділенню Львівської залізниці. Це ж державне підприємство!!!

Декілька місяців назад одна фірма, яка близько тридцяти років займається продажем преси, пройшла перший етап для продовження права оренди землею під своїми 10-ма об’єктами, а на другому етапі їх свободівці дружно “зарубали”. Я запитував міського голову чому не голосують його депутати, які аргументи – він НЕ ВІДПОВІВ. Зрозуміло, таким чином міська влада стає на мозоль суб’єкту господарювання і зовсім не думає про наповнення бюджету, а видно що думає про щось інше!!! Як наслідок в місті всі говорять -потрібно домовлятись з міською владою. Так не було, я це знаю точно!!! А коли ця вседозволеність закінчиться???

Петро Ландяк, депутат Тернопільської міської ради

Вдова героя АТО з двома малолітніми дітьми вже восьмий місяць не може отримати допомоги від держави

Песня-пародия бременских музыкантов про АТО, хунту и карателей взорвала сеть