Тарас Смакула очолив департамент інформації медіа-холдингу ZIK, Тетяна Вергелес – головний редактор ІА ZIK

Поділитися

ZIK_smakula (1)Багаторічний головний редактор найдавнішого інформаційного агентства у Західній Україні «Західна інформаційна корпорація» Тарас Смакула очолив департамент інформації медіа-холдингу ZIK.

Про це повідомляє прес-служба ZIKу.

За словами Тараса Смакули, у майбутньому структура медіа-холдингу налічуватиме п’ять департаментів, першим з яких стартує саме інформаційний. Головне завдання новоствореного департаменту – максимальна конвергенція всіх інформаційних підрозділів медіа-холдингу – ІА ZIK, новинних проектів телеканалу «Огляд дня», «Погляд на тиждень», ZIK-стрім.

«Робота департаменту полягатиме в об’єднанні всіх інформаційних виробництв медіа-холдингу в одне русло, – пояснює Тарас Смакула. – До цього часу інформаційне агентство та телеканал жили дещо відокремлено, різнилися висвітлення однієї і тієї ж події. Відтак ми хочемо конвертувати всі інформаційні служби ZIKу, посилити співпрацю між журналістами агентства і телеканалу».

ZIK_vergeles (1)Тарас Смакула очолив ІА «ZIK» у грудні 2006 році. Він одним із перших у Львові, Західній Україні почав працювати над розвитком Інтернет-ЗМІ, хоча раніше мав справу лише із друкованими виданнями. Те ж можна сказати і про відому журналістку, письменницю Тетяну Вергелес, яка упродовж багатьох років була заступником головного редактора ІА «ZIK», а відтепер очолюватиме агентство.

«Ми з Тарасом завжди робили ставку на командну роботу, і це залишиться незмінним, бо саме такий підхід дає потрібний результат. Інформагенство – це нові виклики щодня, це постійний рух. Залізобетонним тут є лише ставка на якість інформації, оперативність та збалансованість, що означає повагу до користувачів сайту. Команда здатна з цим впоратися», – зазначила Тетяна Вергелес.

«Тетяна прийшла в ІА «ZIK» у квітні 2006 року, – розповів Тарас Смакула. – Ми разом, практично із нуля, призвичаювалися працювати в нових для себе умовах електронного медіа, на власному досвіді і помилках вчилися подавати інформацію так, як цього потребує сайт, а не газета. Тому мені дуже приємно, що зараз саме Тетяну Вергелес призначили головним редактором ІА ZIK. Бажаю їй на цій посаді успіху, втілення творчих задумів».

Яка реальна ситуація в Криму: аналіз експерта Наталі Зубаревич (відео)

Порошенко побував удома в бійця з Тернопільщини та нагородив його орденом