Як протоієрей Кізілов відвідав бійців першого козацького батальйону “Торнадо” в АТО

Поділитися

IMG_867630 березня 2015 року з благословення архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора голова єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання у Збройних Силах та інших військових формуваннях України прот. В`ячеслав Кізілов відвідав бійців першого козацького батальйону «Торнадо», в якому несуть службу тернопільські вояки в зоні АТО. Допомагали збиратись в дорогу маленькі волонтери.Дорога була легкою тому, що відчували молитви усіх.Передали першому козацькому батальйону “ТОРНАДО”: тепловізор Pulsar HD 50s зі всіма комплектуючими, генератор, прилад нічного бачення, радіостанції,кевларові шоломи,бєрци, медичні засоби, куртки шкіряні, комбінезони, підсилювачі антен до рацій, термокружки, автозапчастини,американську баню,бінокль,сидушки універсальні, форму англійську.Вкотре перебування принесло нові та приємні враження. Визволені міста- Красноармійськ,Лисичанськ,Словянськ,Артемівськ,Краматорськ та інші відновлюють своє повсякденне життя,та все одно залишаються шрами війни,які ще нешвидко загояться.
Завдяки добрій і успішній співпраці старшого військового капелана з волонтерами Сергієм та Світланою Стойками в доволі короткий час вдалося провідати наших бійців. Під час перебування у місці дислокації батальйону були відправлені Божественні Літургії, молебні, акафісти, освячено натільні хрестики та військове спорядження. Були здійсненні чисельні таїнства Сповіді, що було вкрай необхідне для бійців, які перебувають у зоні АТО. Капелан та волонтери передали бійцям на передову тепловізор,кошти на який збирали всією громадою, а подарунки та обереги,які дітки зробили та зібрали своїми руками роздали кожному захиснику особисто.У Вербну неділю от.Вячеслав відслужив Св.Божественну Літургію та освятив вербу, яку бійці взяли у житлові приміщення, як обереги.

У свою чергу представники батальйону передали грамоти-подяки за постійну духовну і матеріальну опіку. Слова щирої подяки від бійців батальйонів прозвучали за листи підтримки, написані діточками.
прот. В’ячеслав КІЗІЛОВ
голова єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання
у Збройних Силах та інших військових формуваннях України

IMG_8685 IMG_8688 IMG_8803 IMG_8804 IMG_8822 IMG_8826

Шокуюча декларація Антона Геращенко

Невдалим видався похід в магазин для одного з місцевих жителів Тернополя