Іван Омелян про проект 100 кращих тернополян

Поділитися

11265499_1603300669927692_6584284694513821275_nНу шо, кажуть, завтра будуть результати цього проекту… Незалежно від того, які там будуть прізвища, маю пораду організаторам – не зупинятись! Для того аби це не був пшик і викидання грошей на вітер треба продовжити роботу з громадою. Успішність проекту перевіряється здатністю його продовжити на мотивації та ентузіазмі, що виникають (чи зникають) після його проведення!

Щоб я рекомендував зробити для живучості 100 кращих тернополян ?
Атвічаю:
1. Окрім того щоб вимагати включення кращих тернопоян з рейтингу до числа кандидатів в депутати від різних партій, я б розгорнув кампанію “Тернополяни рекомендують” і оприлюднити список тих кандидатів в депутати, які є представниками рейтингу.
2. Організувати для громадських активістів, що потраплять в цей список, навчання ( ну не ржіть ті хто мене добре знає – я, як тренер, не можу без цього апгрейдити проект та й з аудиторію розвивати треба). Головні теми мають бути – механізми контролю влади, громадське лобіювання, комунікація влади та громади.
3. Створити дискусійний майданчик (передачу запустіть на ТБ) чи веб платформі (аудитори зі ЗМІшників мають допомогти), на якому обговорювати проблеми та можливості міста, залучаючи ребят з топ100.
4. Раджу оргам таки йти на вибори і не сумніватись! Назар Зелінка Олег Різник Олег Удич – з вами краще мати справу в міській чи обласній раді ніж з Цимбалюком, Похиляк, Дулебою, Вітвіцьким…
5. Треба спробувати сформувати на базі людей з рейтингу певну нову спільноту, яка б могла вимагати від себе, влади і громади нових стандартів в роботі! ну якщо спільнота дуже тісно, то можна громадську коаліцію. Вона б могла вимагати:
– справді публічних конкурсів на головні посади у владі;
– стежити за публічністю та звітністю влади;
– створювати нові стратегічні бачення;
– підтримувати громадські ініціативи;
– і т.д.
Проект має право на життя і розвиток (не зважаючи на ту критику, яка є і від мене в тому числі). Головне зараз не зупинитись і спробувати зробити з цього стратегічний проект з розвитку громади міста!

П.С. Було б добре щоб і цей допис надрукували в тій супер газеті (забув назву), яку розносять по під’їздам і знаходять в офісах депутатів свободівців wink emoticon

Іван Омелян

‪#‎Тернопіль‬ ‪#‎Топ100‬ ‪#‎Активнагромада‬

У Тернополі об’єднаються люди, які зазнали незаконного кримінального переслідування

Крим сьогодні: травневі свята без туристів