Новини розповіли про перший в Україні фестиваль Comic Con

Поділитися

Нарешті Україна долучилася до такого масштабного і всесвітньо відомого дійства, як Comic Con, повідомили новини http://gazeta.ua/. Вже більш ніж 40 років фанати популярної культури збираються у місті Сан-Дієго в США  і їх традиція встигла поширитися на всі великі міста світу. До 2015 року українські любителі коміксів, аби відвідати фестиваль, були вимушені їхати до Польщі, Німеччини, Італії або інших країн. Отримані враження стали спонукою до того,  аби створити такий фестиваль у нас. І ось 7 червня Перший київський фестиваль популярної культури прийняв своїх  перших фанів.

Для відвідувачів свої двері гостинно відчинив Український Дім, який знаходиться у самому центрі столиці. Тут можна було зустріти Бетменів, Суперменів, декількох Халків,  Гаррі Поттера, персонажів Зоряних воїн та багатьох інших героїв, відомих нам із фільмів та мультиків. Самі організатори признаються, що не очікували такої кількості учасників. Пунктів для продажу та обміну квитків не вистачало, тому довелося створювати додаткові. Проте навіть такі дії не змогли зменшити величезну чергу, яка з кожною годиною ставала все довшою.

Образи та костюми відвідувачів просто вражали. Виготовлені із покришок еполети, пивні корки в ролі прикрас, плащ із мішковини та візок із супермаркету замість транспорту. Одна із учасниць, киянка Яна Лимар прийшла на фестиваль разом із донечкою, яка стала його наймолодшим відвідувачем. Їй лише  1 рік і 7 місяців. Мама та дівчинка були одягнуті у стилі героїв із творів Ольги Громико, білоруської письменниці. На дівчинці були рисячі вушка та патронаж із сосисок! Така ідея  виникла на основі одної із сцен в творі, коли героїня Мантікора врала сосиски та сховалася на дереві. Тому ці м’ясні вироби змогли якнайкраще  доповнити образ.

Костюми готували спеціально для фестивалю Comic Con, витратили на це цілий місяць. Чоловік Яни обрав костюм за Вархаммером – Warhammer Fantasy Battle.

Один із волонтерів дійства – Олександр Москаленко, перетворився на справжнього Рагнара Лордброка, персонажа популярного серіалу «Вікінги». Він настільки вжився у роль, що навіть почав говорити  його голосом! Про фестиваль розповів, що на його підготовку витратили декілька місяців. Організатори страшенно хвилювалися, адже така подія відбувалася вперше. Дуже хотілося все зробити правильно. Але кількість учасників в день проведення говорила про беззаперечний успіх. Всі організатори та учасники сподіваються, що проведення Комік Кону стане справжньою традицією.

Неймовірне тренування юних футболістів у Тернополі (відео)

“Троль”нопіль або Для чого підбурюють тернополян в Інтернеті?