Як проходив обшук в кабінеті голови апеляційного суду (відео)

Поділитися

Як проходив обшук в кабінеті голови апеляційного суду: готівка, картки на паливо, готові рішення майбутніх справ, ручне керування “автоматичною” системою призначення суддів

***

Співробітники Служби безпеки України за дорученням Генеральної прокуратури провели обшуки у приміщеннях Апеляційного суду м. Києва. Правоохоронці розслідують факти корупційного втручання у роботу автоматизованої системи розподілу судових справ.

Про це під час спільного брифінгу повідомили Генеральний прокурор України Віктор Шокін і т.в.о. Голови Служби безпеки України Василь Грицак.

Працівники державного підприємства, яке обслуговує сервери, за вказівкою керівництва Апеляційного суду внесли зміни в автоматизовану систему для “ручного” розподілу судових справ. Протягом 2014-2015 років зафіксовано 134 факти втручання в роботу системи документообігу Апеляційного суду Києва.

Під час обшуку в кабінеті голови суду вилучено заздалегідь підготовлені рішення по окремих справах, які потрапили до нього в результаті протиправного втручання в систему, два бойових пістолети, близько 6,5 тисяч доларів США, 30 тисяч гривень і талони на 14,5 тонн пального.

За словами т.в.о. Голови Служби безпеки України Василя Грицака це, на жаль, не єдиний випадок корупції в суддівських лавах. “Служба безпеки України продовжує роботу з перевірки інформації щодо причетності суддів до фактично ручного розподілу справ для розгляду в судах різних інстанцій та здійснює документування такої діяльності”, – наголосив він.

Генеральний прокурор України наголосив, що такі дії суддів підривають державу зсередини: «Генеральна прокуратура України, СБУ та МВС зроблять все можливе, щоб покінчити з проявами корупції суддів», – підкреслив Віктор Шокін.

Наразі Генеральною прокуратурою України підготовлено клопотання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо відсторонення від посади одного з керівників Апеляційного суду м. Києва, і подання до Верховної Ради України щодо надання дозволу на притягнення судді до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Триває досудове слідство

Прес-центр СБ України

 

На Тернопільщині пройде патріотичний табір «Лисоня

Син в.о голови СБУ Василя Грицака був обвинувачем у справах против активістів Майдану