За надані землевпорядниками Тернопільщини адмінпослуги до місцевих бюджетів перераховано понад півмільйона гривень

Поділитися

Èòîãîâàÿ ãîäîâàÿ ïðåññ-êîíôåðåíöèÿ Ïðåçèäåíòà Óêðàèíû Âèêòîðà Þùåíêî â Êèåâå 23 äåêàáðÿ 2008 ã.

У Тернопільській області за п’ять місяців 2015 року фахівці органів земельних ресурсів безоплатно надали 20 007 адміністративних послуг. Найчастіше громадяни зверталися щодо надання витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та щодо реєстрації наділів.

Загалом з початку року заявникам надано 7830 та 5640 таких послуг, що становить відповідно 39% та 28% від загальної кількості.

Крім того, спеціалісти землевпорядної служби за цей період надали фізичним та юридичним особам 11941 платну адмінпослугу на загальну суму 657,8 тис. гривень. Найбільш затребуваними були послуги з надання  відомостей із Державного земельного кадастру (98% від усіх платних послуг). Також в області цьогоріч надано 172 адмінпослуги з проведення експертизи землевпорядної документації.

Усі кошти, що надійшли від наданих послуг, у повному обсязі спрямовуються до місцевих бюджетів.

 

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через центри надання адміністративних послуг, які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування.

На Тернопільщині учасники АТО отримали майже 40 га землі

На Тернопільщині міліціонери впродовж доби розкрили розбійний напад на жителів сусідньої області