На Тернопільщині учасники АТО отримали майже 40 га землі

Поділитися

atoУ Тернопільській області триває робота щодо реалізації ініціативи земельного відомства про першочергове забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів родин загиблих воїнів.

Майже за рік, з часу запровадження ініціативи, фахівці органів земельних ресурсів та органів місцевого самоврядування забезпечили відведення захисникам Батьківщини 261 земельної ділянки загальною площею 39,9 гектара. З них, 250 земельних ділянок загальною площею 24,851 га надано для ведення садівництва, 10 наділів площею 15 га – для ведення особистого селянського господарства та одну ділянку площею 0,06 га – для будівництва, обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Загалом на Тернопіллі вже надано 1245 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 164,67 гектара.

Усього із заявами про отримання земельної ділянки до територіальних органів землевпорядної служби області та органів місцевого самоврядування звернулося 1548 захисників Вітчизни.

Усі клопотання учасників АТО землевпорядники розглядають у стислі терміни в першочерговому порядку. Cпеціалісти продовжують працювати над пошуком вільних земельних масивів, які можуть бути передані у власність військовослужбовцям та їх родинам.

У Кременці кілька днів горить сміттєзвалище (фото, відео)

За надані землевпорядниками Тернопільщини адмінпослуги до місцевих бюджетів перераховано понад півмільйона гривень