Генштаб продовжив термін служби для військових, призваних під час третьої хвилі мобілізації

Поділитися

atoГенеральний штаб Збройних сил України продовжив термін служби військовослужбовцям, які призвані під час третьої хвилі мобілізації для участі в антитерористичній операції, до 31 жовтня 2015 року. Хоча, згідно з указом Президента, вони мали бути звільнені у липні-вересні цього року. Про це йдеться у дорученні Генерального штабу Збройних сил України оперативному командуванню “Захід”, яке є у розпорядженні УНН.

Згідно з документом, командири військових частин, військові комісари обласних військових комісаріатів повинні були до 3 липня цього року надати до оперативного командування “Захід” графік звільнення військовослужбовців, які були призвані під час третьої черги часткової мобілізації.

При цьому, як ідеться у документі, бійців планують демобілізовувати з 1 вересня по 31 жовтня.

Зокрема, орієнтовні графіки звільнення військовослужбовців мають відбутися у такі терміни та обсяги:

з 1 вересня по 10 вересня – 10%;

з 11 по 20 вересня – 10%;

з 21 по 30 вересня – 20%;

з 1 жовтня по 10 жовтня – 20%;

з 11 по 20 жовтня – 20%;

з 21 по 31 жовтня – 20%.

Крім того, оперативне командування “Захід” вимагає провести цілеспрямовані роз’яснювальні заходи серед військового колективу, щоб пояснити про законність звільнення військовослужбовців після 13- і 14-місячної військової служби.

Нагадаємо, згідно з указом Президента України №328/2015, у липні-вересні 2015 року повинно було відбутися звільнення військовослужбовців, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 21 липня 2014 року № 607 “Про часткову мобілізацію”.

На Львівщині газети надрукували імена тих, кого розшукує військкомат – юристи говорять про незаконність

Ірена Карпа і новий кліп “До побачення”