Їх об’єднав Фірташ. Правда про Народний Контроль

Поділитися

1436962040_nkНа фото лідерів партії «Народний Контроль» чотири нардепи України: лідер Дмитро Добродомов, Андрій Антонищак, Богдан Матківський, Олег Мусій. Тут бракує ще одного політика всеукраїнського значення – Валентина Наливайченка. Доречі, за звільнення якого ці персонажі утрималися. Перелічені народні депутати до парламентської коаліції увійшли окремим об’єднанням «Україна понад усе». Що, чи хто об’єднав їх у парламенті?

Якби не Валентин Наливайченко, який поплатився кріслом голови СБУ України через зв’язки з Дмитром Фірташом, партія «Народний Контроль» для багатьох залишилась би темною конячкою. Імідж псувала б тільки заява телеканалу ЗІК про крадіжку бренду. Заява про шахрайство облетіли чи не всі ЗМІ України:

«Колишній гендиректор телеканалу Дмитро Добродомов та його прибічники для досягнення своїх політичних цілей намагаються використати назву відомого журналістського проекту, створеного телеканалом ZIK. Медіа-холдинг ZIK вважає це шахрайством і прихованим рейдерством». Правда, Дмитро Добродомов звинувачення відкинув і заявив, що ініціатором і співвиробником телепроекту була ГО «Громадський рух «Народний контроль», утворена раніше, аніж на ZIKу зʼявилася програма журналістських розслідувань, автором та ведучим якої був саме Дмитро Добродомов.

Як сталось, що екс-гендиректор ЗІК так кардинально змінив свій статус і з багаторічного працівника став ворогом трудовому колективу? Причина банально проста. Під кінець правління Віктора Януковича, ЗІКом вже керував «смотрящий» з медіа-холдингу Дмитра Фірташа. Закінчувався процес переоформлення документів, а попередній власник Петро Димінський «залишався з носом». Говорячи популярною тоді мовою – віджали. Не останню роль тут відіграв і Добродомов. Після Революції Гідності власники повернули собі майно, Добродомов залишився без роботи. У Львові йому ще й закидають, що він внук нкведиста. Нібито його предок був причетний до вбивства в’язнів у «тюрмі на Лонцького». Нині це музейний комплекс.

Ще один з лідерів «Народного Контролю», Андрій Антонищак ще десять років тому був відомим серед підприємців м. Новий Роздол, як член групи «Джіля». Ці люди збирали побори з базарників, нічних клубів, вирішували боргові питання. А до недавна ця інформація була присутня навіть у ВІКІПЕДІЇ, та згодом зникла. З рекетира в курування батальйону національної гвардії ім. Кульчицького в складі МВС України – такий довгий і суперечливий шлях цього нардепа.

Ну і Олег Мусій. Голова Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України у часи Раїси Богатирьової. Після Майдану став міністром охорони здоров’я та зі скандалами був звільнений з цієї посади. Замість боротись з корупцією, пост-маданівський міністр її очолив.

Цю групу об’єднав Дмитро Фірташ. Він фінансував на виборах і четвертого на фото – Богдана Матківського. Завдяки вливанням на округ, нікому не відомий хлопчина виграв вибори в одному з мажоритарних округів на Львівщині. Фірташ також є спонсором партії «Народний Контроль».

Влад Поліщук PRportal

“Арсений Петрович, идите на х…й! Вместе со всем своим кабмином. Чем быстрее, тем лучше”

Завдяки роботі народних депутатів Тернопіль отримав на 202 мільйонів гривень більше