Завдяки роботі народних депутатів Тернопіль отримав на 202 мільйонів гривень більше

Поділитися

dolarЗавдяки роботі депутатів Тернопіль отримав на кілька сот мільйонів гривень більше вже цього року, а з часом ця сума зростатиме.

Таку заяву озвучив народний депутат України від “Самопомочі” Тарас Пастух коментуючи повідомлення окремих ЗМІ про те, що за півроку не було виконано жодної обіцянки із збільшення надходжень до місцевого бюджету.

“У Тернополі активно ремонтуються дороги. Будуються дитячі майданчики. Ремонтуються будівлі. Міський бюджет цього року зріс приблизно на 202 млн.грн. Основна причина — це зміна системи розподілу податків, до яких безпосередньо причетні народні депутати. З 1 січня 2015 в місцеві бюджети вперше в історії країни передали 60 % прибуткового податку громадян. Віддали акцизи. Ці надходження місцева влада може використовувати для власних повноважень, а не виконання програм за вказівкою “з центру”. В середньому, лише за перший квартал 2015, надходження місцевих бюджетів зросли на 35 % внаслідок децентралізації. Висновок простий. Є гроші — є ефективна робота місцевої влади. В цьому заслуга заслуга народних депутатів, які змінюють законодавство в інтересах людини”, – зазначив Тарас Пастух.

Політик також спростував чутки про те, що він може бути “технічним кандидатом” чинного міського голови.

“Самопоміч” висуватиме на посаду міського голови особу, яку обере партійний актив. Поки що не приймалося жодного рішення щодо питання, хто буде таким висуванцем. Різні домисли на тему “технічних кандидатів” – це, очевидно, страх представників окремих політичних сил, які програли вибори на загальноукраїнському рівні, а зараз бояться втратити владу у Тернополі, бо не змогли довести свою ефективність, а останнім часом відзначаються корупційними скандалами”, – наголосив народний депутат.

Політик висловив впевненість, що виграти вибори може будь-який кандидат від “Самопомочі”.

“У Тернополі є команда людей, які не говорять, а працюють. Доводять ефективність справами. Будь-хто з цих людей може очолити місто і матиме підтримку досвідом всієї партії “Самопоміч”, де, як відомо, достатньо ефективних менеджерів. Кожен з цих кандидатів може отримати підтримку тернополян. На цих виборах, переконаний, оцінюватимуть більше конкретні справи. А гасло “Самопомочі” полягає в тому, щоб брати і робити, та менше говорити”, – підсумував Тарас Пастух.

*******
Прес-служба народного депутата України Тараса Пастуха

Їх об’єднав Фірташ. Правда про Народний Контроль

0

Тернопільські волонтери грають в політичні ігри чи їх використовують старі друзі?