Українська автокефальна церква не захотіла об’єднуватись з Київським патріархатом

Поділитися

xw_1046634Українська автокефальна православна церква (УАПЦ – ред.) відхилила пропозиції Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП – ред.) щодо об’єднання. Про це на своїй сторінці у Facebook написав архієпископ, прес-секретар УПЦ КП Евстратій Зоря.

9 липня на спільному засіданні Комісій з діалогу архієрейський Собор УАПЦ відхилив ухвалені Комісіями з діалогу 8 червня 2015 року спільні рішення про шлях об’єднання, а також всі компромісні пропозиції, запропоновані Київським Патріархатом.

“Моспатріархія може аплодувати керівникам УАПЦ стоячи: відмовилися від усіх пропозицій про об’єднання. Це погана новина. Добре – духовенству та вірним і цілій Україні буде краще зрозумілим, хто є хто”, – написав у своєму коментарі Евстратій Зоря.

Як відомо, 8 червня на спільному засіданні комісій Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ) та Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) підписано документ, в якому йдеться про майбутнє об’єднання в єдину Помісну Православну Українську Церкву.

Згідно з текстом підсумкового рішення, представники УАПЦ і УПЦ КП до 30 червня цього року мають домовитися про скликання Собору.

У Мукачевому в результаті стрілянини поранено 8 правоохоронців

Рятувальники запобігли нещасному випадку на тернопільському озері (відео)