За європейською практикою в Тернополі термомодернізують будинки

Поділитися

В Тернополі розпочали утеплювати будинки. Відомо, що 70% коштів на утеплення виділяють з міського бюджету, а інші 30% повинні оплатити самі мешканці будинку. На даний час роботи тривають на двох будинках вул. Лисенка, 6 та бульварі Д.Галицького, 16.

У міській раді кажуть, що подібний досвід уже давно існує в країнах Європи, адже там програми термомодернізації діють більше 10 років.

 Експерти пояснюють, що для того, аби утеплити житло, варто застосувати не одну технологію. Це цілий комплекс робіт, який включає в себе встановлення індивідуального опалення, утеплення фасадів та горища, заміну вікон та дверей на енергозберігаючі.

–          На даний час роботи по утепленню тривають на двох будинках вул. Лисенка, 6 та бульварі Д.Галицького, 16, – зауважив очільник міста Сергій Надал. – Тернополяни, які хочуть долучитися до «Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду», повинні провести загальнобудинкові збори, під час яких вирішити утеплювати фасад чи встановлювати індивідуальні теплові пункти, чи можливо весь перелік програми. Після цього – замовити кошторисну документацію та подати усі документи в управління ЖКГ.

Прекрасные выигрыши дает клуб Вулкан игровые автоматы

Шкідливі звички – шлях у безодню