Обсяги будівництва нових житлових комплексів у Харкові поступово збільшуються

Поділитися

За останній рік попит на житло в Україні значно зменшився. Це стосується як вторинного житла, так і новобудов. Зниження інтересу громадян призвело до зменшення обсягів будівництва і навіть до тимчасового призупинення деяких проектів.

Аналітики стверджують, що на сьогоднішній день ситуація в країні поступово покращується, зокрема будівельні компанії Харкова демонструють непогані показники. Якщо перейти за посиланням, можна детальніше дізнатися про забудовників, які працюють сьогодні на харківському ринку, і отримати повну інформацію про відкриті проекти житлових будинків. За словами експертів, в сфері нерухомості з’являються нові тенденції, а прогнози на майбутнє досить оптимістичні.

Чим живуть забудовники Харкова

Попит на житло в місті все ще залишається на досить низькому рівні. Про це говорить переважна більшість аналітиків, пов’язуючи такі тенденції з низькою купівельною спроможністю громадян і досить нестабільною ситуацією в країні. Проте з початком осені кількість угод на ринку новобудов поступово зростає.

За словами забудовників і ріелторів, найбільшим попитом користується сьогодні житло економ класу. Мова йде про однокімнатні квартири невеликої площі у житлових комплексах у спальних районах міста. Ціна такого житла є найнижчою, тому подібні квартири громадяни купують в першу чергу.

Зростання попиту на квартири у новобудовах дозволяє забудовниками відновлювати тимчасово призупинені проекти. Крім того, покращення фінансування з боку інвесторів дає можливість пришвидшити будівництво житлових комплексів і вчасно здати будинок в експлуатацію.

Що чекає ринок в майбутньому

Враховуючи сьогоднішні тенденції на ринку новобудов у Харкові, аналітики дають досить оптимістичні прогнози на найближче майбутнє. Попит на квартири в нових житлових комплексах має поступово зростати, але разом з ним може зрости і вартість квадратного метру.

Позитивним знаком для вирішення проблем харківських забудовників є і поступова стабілізація, і відновлення банківської системи в Україні. Проте говорити про завершення економічних проблем ще зарано. Експерти підкреслюють, що якщо курс валют знову почне суттєво коливатися, ринок новобудов очікують нові потрясіння. Зростання курсу незмінно призведе до зниження кількості угод купівлі-продажу, що означатиме нові проблеми для харківських забудовників. Таким чином, будівельним компаніям залишається активно працювати сьогодні і сподіватись, що завтра ситуація стане ще кращою.

На вулиці Злуки відремонтують аварійний колектор

Любителя гаманців затримали у Тернополі