Воля громади – закон для влади

Поділитися

HdzA7afpR1wВиборча програма кандидата на посаду Тернопільського міського голови
від ВО «Батьківщина» Михайла РАТУШНЯКА

За покликом совісті і громадянського обов’язку, я дав згоду на висунення моєї кандидатури на посаду Тернопільського міського голови від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», аби докласти всіх зусиль і своїм прикладом довести, що влада може бути моральною та служити інтересам громади, а не користати з неї.
Моїми принципами є – сповідування української національної ідеї, християнської моралі та духовних цінностей.

СИЛЬНА ГРОМАДА – УСПІШНИЙ ТЕРНОПІЛЬ
Розбудова та зміцнення громад зцементує українську націю та приведе Україну до гідного майбутнього.
Між громадою і місцевою владою запанують принципово нові стосунки.
Діяльність влади стане відкритою і прозорою. До роботи всіх комісій міської ради залучимо фахових представників громади з правом дорадчого голосу.
Впровадимо сучасні дієві методи громадського контролю за муніципальним бюджетом, землею та комунальним майном.
Запровадимо практику проведення міських конференцій фахівців із різних напрямків діяльності для висунення кадрових пропозицій, розробки галузевих програм, проектів рішень, тощо. Також для прийняття рішень із найважливіших питань будемо проводити загальноміські опитування чи референдуми.

МІСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВУ – СУЧАСНЕ УПРАВЛІННЯ
Нова каденція міської влади розпочне роботу з повноцінного аудиту стану справ у міському господарстві.
Створимо ефективну систему управління міським господарством, залучивши до виконавчих структур міської влади професіоналів своєї справи та високоморальних людей.
Місто отримає вдосконалений генеральний план забудови з максимальною деталізацією по кожному масиву. Недопустимим є нищення парків, скверів, спортивних майданчиків та спотворення історичного та архітектурного вигляду міста.
Покладемо край широко поширеній схемі виведення земельних ділянок з міського фонду через комунальні підприємства шляхом укладення інвестиційних угод. Земельні ділянки будуть продаватися на відкритих і чесних аукціонах, як це робиться у демократичному світі.
Раціонально скористаємося новими можливостями для модернізації житлового фонду. Сюди включимо програми: капітального ремонту житлового фонду; енергозбереження (утеплення будинків, встановлення індивідуальних теплових пунктів, вирішення питання встановлення автономного квартирного опалення), сприятимемо розвитку ОСББ.
Встановимо справедливі та обґрунтовані тарифи на комунальні та транспортні послуги, забезпечимо громадський контроль за ними.
Будемо контролювати якість ремонтів, робіт та послуг та встановимо відповідальність підрядників.
Поряд з діючими приватними будуть працювати комунальні ринки, а підприємці за користування місцями платитимуть безпосередньо у бюджет міста та матимуть значно розширені права.

ДОБРОБУТ КОЖНОГО – БАГАТА ГРОМАДА
Кожному тернополянину важливо мати добру роботу з достойним рівнем оплати праці або ж належну соціальну підтримку.
Тому міська рада під моїм головуванням зробить все можливе:
– щоб в Тернополі запрацювали нові підприємства, що забезпечить додаткові робочі місця. Для цього створимо сприятливі умови для залучення інвестицій, і я знаю, як це зробити;
– щоб налагодити партнерські стосунки між малим і середнім бізнесом та місцевою владою, задіявши ефективну програму підтримки місцевого підприємництва та національного товаровиробника, і це нескладно реалізувати;
– щоб тернополяни, і, насамперед, – молодь, мали сприяння і допомогу при створенні власного бізнесу;
– щоб жителі нашого міста освоювали і впроваджували різні форми самозайнятості та економічної самоорганізації.

ДЛЯ ЛЮДЕЙ І ЗАРАДИ ЛЮДЕЙ
Соціальний напрямок буде включати багато програм, серед яких першочерговими є наступні:
– Допомога учасникам АТО, добровольчих батальйонів та їхнім родинам, пенсіонерам і іншим соціально незахищеним верствам громадян – це наш святий обов’язок.
– Відкриємо у кожному мікрорайоні комунальні аптеки з доступними цінами на ліки. Здешевимо лікування та підвищимо його якість шляхом укладення договорів між комунальними закладами охорони здоров’я та страховими компаніями.
– Подбаємо про підвищення престижу педагогів та належну оцінку їх праці громадою.
– Проблему нестачі дитячих садків вирішимо, принаймні частково, шляхом добудови в існуючих садочках третіх поверхів. Конструкції більшості садків дозволяють це зробити. При такій модернізації у комплексі можна вирішити проблеми утеплення, тощо.
– Будемо добиватися створення у нових масивах соціальної інфраструктури – шкіл, дитсадків, спортивних комплексів, медичних закладів.
– Проблему працевлаштування молоді (насамперед це стосується випускників-студентів) вирішимо шляхом створення нових робочих місць та впровадження спеціальних програм підтримки створення і функціонування власного бізнесу (навчання, юридичне і бухгалтерське консультування, тощо).
– Підтримаємо відродження і розвиток національних та культурних традицій.

Разом ми – сила, спроможна відстояти все українське!
Гуртуймося, єднаймося:
від кожної сім’ї і від кожної родини – до великої УКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Біля “Карма Кави” відбудеться відкриття стіни “Перш ніж померти”

Любов врятує світ