Заява політичної партії «ГР «Народний контроль» щодо голосування за зміни до Конституції України

Поділитися

narkontrol31 серпня Верховна Рада України у першому читанні 265 голосами  підтримала Проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади).

Зміни до Конституції, які лягли в основу законопроекту, навіть не обговорювалися у суспільстві, а особливий статус, який прихований в окремому Законі через перехідні положення, для Луганщини і Донецька, відкриває шлях до федералізації України.  Це очевидна загроза територіальній цілісності держави.

Як ми і застерігали, таке прогинання народних депутатів Адміністрації Президента поставить під загрозу існування демократичної коаліції. Голосування за зміни до Конституції фактично зафіксувало нову більшість – у складі з фракцій БПП, «Народного Фронту», а також фракції «Опозиційного блоку», яка в повному складі голосувала за зміни до Конституції у першому читанні.

Позиція політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» залишається незмінною: Конституцію не можна підганяти під когось, Конституція – це той основний документ, який повинен діяти на всій території України, без жодних винятків!

Щодо трагічних подій під стінами Верховної Ради України після голосування за зміни до Конституції, політична партія «Громадський рух «Народний контроль» засуджує такі методи протестів. Це більше виглядає, як спланована провокація, яка виливається у дестабілізацію ситуації в країні та пролиття крові. Ми принципово дотримуємось позиції: вирішувати будь-які спірні питання, зокрема, і щодо Закону про внесення змін до Конституції України, потрібно виключно політико-правовими методами!

Саме тому, щоб попередити будь-які спекуляції щодо положень законопроекту про внесення змін до Конституції України, політична партія «Громадський рух «Народний контроль» розпочинає інформаційно-просвітницьку кампанію, мета якої – ознайомити суспільство про суперечливі норми та їхні ризики, закладені у цьому законопроекті.

Уперше за ініціативи батьків і підтримки «Народного контролю» звільнили директора школи, яка займалася поборами

Хакери мера Тернополя Сергія Надала зачищають інформаційне поле від критики