Агітація начальника освіти на будівлі школи

Поділитися

19 жовтня ОПОРА зафіксувала розміщення агітаційного плаката кандидата у депутати до Тернопільської міської ради від політичної партії «Солідарність правих сил» на будівлі школи №8.

Ternopil_21.10.2015_Agitachiya_na_shkoliМи вже повідомляли про розміщення агітаційних матеріалів на залізничному вокзалі та автостанції, цього разу схоже порушення було зафіксовано на будівлі Тернопільської загальноосвітньої школи №8, яка знаходиться за адресою вул. Шкільна 2.

На склі вхідних дверей цього навчального закладу приклеєна агітаційна листівка кандидата у депутати до міської ради від місцевої організації політичної партії «Солідарність правих сил» Ольги Похиляк, яка балотується по ТВО №13, до якого входить вул. Шкільна. Довготерміновий спостерігач, зафіксував даний випадок і звернувся до правоохоронних органів через те, що п.5 ч.9 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори» забороняє розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали на будинках і в приміщеннях установ і організацій державної та комунальної форм власності.

Варто зазначити також, що оскільки пані Похиляк займає посаду начальника Управління освіти і науки Тернопільської міської ради, тому в даному випадку ОПОРА вбачає також порушення ч.2 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори», в якій вказано, що кандидатам, які займають посади в органах місцевого самоврядування у закладах, установах чи організаціях, забороняється залучати для передвиборної агітації або використання для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, приміщення, а також інші об’єкти та ресурси за місцем роботи.

Додамо також, що у приміщенні цієї ж школи знаходиться Дільнична виборча комісія № 611116.

Не голосуй за виборчих злодіїв

За день до виборів у Тернополі буде дуже смачно