Голова Монастириської районної виборчої комісії відмовляється видати посвідчення спостерігача

Поділитися

toporДовготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, Тетяна Денис, звернулась до Монастириської районної виборчої комісії, щоб з’ясувати коли вона зможе отримати своє посвідчення офіційного спостерігача. У відповідь почула відмову і звинувачення.

Як повідомила Тетяна Денис, 12 жовтня 2015 р., вона зателефонувала до голови Монастириської РВК – Михайлюк Ганни Степанівни, щоб дізнатися коли вона зможе забрати своє посвідчення офіційного спостерігача на виборах. Відповідь голови комісії Михайлюк Г.С. була досить несподіваною – «роздрукуйте собі самі, а ми печатку і підпис поставимо».

Варто зазначити, що подання про реєстрацію офіційного спостерігача від Громадянської мережі ОПОРА, Денис Т. внесла до відповідної виборчої комісії ще 29 вересня. Під час одного з візитів, 7 жовтня, спостерігач запитувала членів комісії про те коли їй видадуть посвідчення, на що їй відповіли, що на рахунок ТВК ще не надійшли кошти, тому посвідчення ще не виготовили. Тому, врахувавши цей момент, Денис Т. у сьогоднішній телефонній розмові, хотіла ще уточнити у Михайлюк Г.С. про стан фінансування Монастириської районної виборчої комісії, але голова ТВК звинуватила спостерігача  у тому, що її цікавлять тільки гроші і взагалі вона заважає комісії працювати.

В даному випадку Громадянська мережа ОПОРА, вважає дії голови Монастириської районної виборчої комісії протиправними, оскільки ч.8 ст.66 ЗУ «Про місцеві вибори» зазначає, що «відповідна територіальна виборча комісія видає офіційним спостерігачам посвідчення за формою, встановленою Центральною виборчою комісією».

Також варто додати, що відповідно до ч.6 ст.66 ЗУ «Про місцеві вибори» рішення про реєстрацію офіційного спостерігача або про відмову в реєстрації приймається відповідною територіальною виборчою комісією у триденний строк з дня внесення необхідних документів.

Гусятинська районна виборча комісія скасувала рішення про реєстрацію кандидатів з порушенням строків

У Козові впіймали браконьєрів, які ловили раків (фото)