“Народний контроль” передав книжки у шкільну бібліотеку на Збаражчині, до якої вже 20 років не надходила художня література

Поділитися

12143136_879758172110195_424500646434655484_nУ бібліотеці Залісецької загальноосвітньої школи – історичний день: 16 жовтня сюди чи не вперше за останні двадцять років надійшла велика партія художньої літератури. Організували подарунок активісти «Народного контролю», долучилися – студенти-журналісти ТНПУ.

Місяць тому журналісти «Народного контролю» приїхали у село Залісці знімати сюжет про нестачу підручників для 2-ого класу і те, що з батьків вимагають гроші для їх закупівлі. Тоді шкільний бібіліотекар поскаржилася кореспондентам і активістам на відсутність художньої літератури читання. Останнє надходження у книгозбірню було 20 років тому. «Книжки застарілі, порвані. Не одне покоління на них вивчилося. Книжок з української та зарубіжної літератури, яка вивчається за новою програмою, взагалі немає у шкільній бібліотеці. Немає навіть «Гаррі Потера» (теж включеного до нової програми), ні навіть хрестоматії, щоб хоч звідкись дитина могла дізнатися зміст книги,—говорить завуч Залісецької загальноосвітньої школи Лариса Замковська.
До збору книжок для Залісецької школи, який ініціював «Народний контроль», долучилися і студенти-журналісти Тернопільського національного педагогічного університету. Спільними зусиллями вдалося віднайти у домашніх бібліотеках, а також придбати в книгарнях близько 200 книжок – кращих зразків дитячої літератури. Серед них – кілька примірників «Гаррі Потера», «Робінзон Крузо», «Біле ікло», казки, хрестоматії з читання для початкових класів… Передали літературу у шкільну бібліотеку Петро Жук, кандидат від «Народного контролю» до Збаразької районної ради та Тернопільської ради, журналісти, студенти ТНПУ.

Яценюк скасує допомогу при народженні дитини?

0

Приколи з візиту Анатолія Гриценка до Тернополя (відео, фото)