“Народний контроль”: щоб росли дерева на радість тернополянам

Поділитися

12115507_882276488525030_4532199372156095424_nНагадаємо, декілька днів тому до активіста Юрія Свідерського (кандидат у міську раду по округу № 18) звернулися стурбовані мешканці, котрі живуть поруч зі Старим парком. Вони повідомили, що невідомі люди зрізали гілки та коріння дерев, аргументуючи тим, що дерева заважають будівництву. Не гаючи ні хвилини, журналісти поїхали на місце, аби розібратись у ситуації.

Як виявилось, на окраїні парку молодий підприємець Володимир Фіголь будує комплекс з поліклінікою, аптекою та салоном краси. Чоловік пояснив, що не мав наміру зрубувати дерева, а лише обрізав гілки, що заважали.
Громадські активісти та журналісти «Народного контролю» ще довго спілкувалися з підприємцем, поки не переконалися, що Володимир – на одному боці з громадою у справі збереження краси Старого парку, тож навіть пообіцяв купити саджанці дуба та посадити у парку поблизу пошкоджених внаслідок господарської діяльності дерев.
І от, менш ніж за п’ять днів назрів результат. Чоловік зателефонував журналістам «Народного контролю» та повідомив про виконання своєї обіцянки. Аби проконтролювати процес, на еко-акцію разом із журналістами прийшов активіст «Народного контролю» Юрій Свідерський. Каже, вражений відповідальністю підприємця. «Так повинна чинити кожна людина, що нанесла шкоду природі», – каже активіст.
Бажаючи приєднатися до процесу саджання дерев, команда «Народного контролю» взялась допомагати чоловіку: декілька дубочків посадили спільними силами. Тепер на краю Старого парку починають життя дві нові дубові алеї!
Володимир Фіголь приємно здивований: «Не думав, що «Народний контроль» приїде. А виявилось, що вони – відповідальні громадяни з чіткою життєвою позицією». «Громадський рух «Народний контроль» буде і надалі ініціювати озеленення вулиць Тернопілля.
Підтримати Юрія Свідерського на виборах до міської ради можна під №7 у списку політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» по округу №18 (вул.Бордуляка, вул.Вертепна, вул.Галицька: 4–28, 30–32, 34; вул.Городна, вул.Дубовецька, вул.Заміська, вул.Збаразька: 2, 4; вул.Квітова, вул.М. Лисенка, вул.Над Яром, вул.Північна, пров.Галицький, вул.Весела, вул.Вояків дивізії «Галичина», вул.Генерала Р. Шухевича, вул.Генерала Ю. Тютюнника, вул.Є. Петрушевича, вул.Зелена, вул.М. Глінки, вул.М. Коцюбинського: 2–15; вул.Марка Вовчка, вул.Монюшко, вул.Паркова, вул.Шопена)

Кам’яні лабіринти землі: топ-5 найцікавіших печер Тернопільщини (фото)

Игровые аппараты «Вулкан»: все звезды мира азартных игр