Працівники “Тернопільтеплокомуненерго” пікетували міську раду, бо з літа сидять без зарплати

Поділитися
У ідеальному тернополі форсмажор. Упс. Тепловики йдуть до мерії. 4 міс не мали зарплати. Обурені, що мер перед виборами по радіо озвучує брехню - що заборгованості по зрпл немає ні перед ким.
У ідеальному Тернополі форсмажор. Упс. Тепловики йдуть до мерії. 4 міс не мали зарплати. Обурені, що мер перед виборами по радіо озвучує брехню – що заборгованості по зарплаті немає ні перед ким. Лю Пка Вовк

Щось неймовірне коїться у Тернополі: мер Сергій Надал пів року завішував сотні біг-бордів і сітілайтів із своєю рекламою, як добре працює його команда, а насправді весь цей час працівники комунального підприємства сиділи без заробітної плати.

Невже 25 жовтня хоч один тернополянин поведеться на рекламні побрехеньки і проголосує за Сергія Надала?!

Близько двох сотень працівників КП “Теплокомуненерго” вийшли на пікет у вівторок, 20 жовтня, о 8.00. Мітингувальники вимагають свою зарплату, повідомляє сайт 20minut.ua

Люди не отримували заробітну плату від липня цього року, лише вчора їм на квартки кинули зарплату за перший місяць. Керівництво підприємства обіцяло, що до четверга вся заборгованість буде таким чином погашена – щодня виплачуватимуть зарплату за один місяць. Однак працівники в такі обіцянки не вірять.

– А що буде потім? Виплатять нам зараз ці зарплати, а з листопада знову будуть борги перед нами? – бідкається працівник підприємства пан Степан. – Як почати опалювальний сезон, коли ми, тепловики, не отримували зарплати за останні місяці? З листопада знову почнуться борги. Тож ми плануємо піти під міську раду і вимагаєти своїх грошей.

Однак йти нікуди не довелося – влада міста сама прийшла на збори тепловиків. Заступник міського голови Владислав Стемковський, який зараз виконує обов’язки Сергія Надала, запевнив працівників, що заборгованості не буде. Адже якщо за літні і частину осінніх місяців зарплату їм мали виплачувати із повернення ПДВ, то з листопада кошти на це підуть вже із платежів тернополян за опалювальний сезон.

– Ми взяли позику в тернопільського підприємства “Креаторбуд”, ці кошти підуть на погашення заборгованості по зарплаті за ці чотири місяці, – пояснює пан Стековський. – Вчора мільйон гривень вже витратили на зарплати, те саме зробимо і сьогодгні, і так до четверга, щоб до кінця тижня ніяких боргів вже не було.

Такі позики із поверненням є звичайною практикою, переконує директор тернопільського КП “Теплокомуненерго” Андрій Чумак. Ці кредити є безвідсотковими. Вони дозволяють погасити борги, доки не надійдуть поступлення від держави. Загальний борг підприємства зараз близько шести мільйонів гривень, з них 4,8 – це зарплати.

Однак ніякі обіцянки тепловиків не переконали. після зборів та розмов із начальством, вони вирушили до міської ради. Де вимагали, аби мер міста вийшов до них.

Як пояснили в міській раді, мера на місці не було, крім того, він зараз у відпустці, адже готується до виборів.

Після пікету під міською радою тепловики вирушили ще й під податкову, аби вимагати своєчасної виплати тих коштів, які мали піти на їхні зарплати.

За Петра Ландяка проголосують думаючі тернополяни

Яценюк скасує допомогу при народженні дитини?