За Петра Ландяка проголосують думаючі тернополяни

Поділитися

landСьогодні у Тернополі перебуває лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Під час спілкування з журналістами Анатолій Степанович попросив мешканців нашої області підтримати 755 кандидатів «Громадянської позиції», які балотуються до рад різних рівнів. До речі, лише 17% з усіх кандидатів у депутати є членами партії, а решта – волонтери, лідери громадської думки, волонтери тощо. Саме така практика є вимогою часу і дозволяє авторитетним краянам отримати мандат довіри у радах різних рівнів. Таким чином партія «Громадянська позиція» намагається здолати перепони влади, щоб привести до керма сіл, міст, районів авторитетних людей.
Анатолій Гриценко звернувся до тернополян підтримати Петра Ландяка, який балотується на посаду міського голови.

-Петро Ландяк – це людина, яка живе у Тернополі, любить людей і вміє вирішувати поставлені завдання, він це продемонстрував своїм життям,- відверто зізнався п. Гриценко. Петро Дмитрович – не підведе. Думаючі люди можуть зробити свідомий вибір у Тернополі.
Днями партія «Громадянська позиція» підписала угоду з рухом «Чесно» і взяла на себе зобов’язання проводити прозору діяльність за цивілізованими правилами. А ось партії влади відмовились це зробити…
Анатолій Гриценко поділився зобов’язаннями, які беруть на себе усі кандидати в депутати від партії «Громадянська позиція»: не змінювати номер мобільного телефону на час всієї каденції обраних депутатів і мерів. Сам Гриценко вже не міняє номер 16 років, з 1999 року, відколи купив перший сотовий. Переможці виборів партії Гриценка зобов’язані щотижня проводити прийом громадян особисто – очі в очі. Мери міст, де переможуть представники «Громадянської позиції» повинні що півроку звітувати привселюдно.
За словами Анатолія Гриценка. Йому б хотілось, щоб й інші партії взяли подібні зобов’язання звітування перед громадою.

На жаль, місцеві вибори в Україні ще не користуються популярністю в українців. У нас більше ходять на президентські і парламентські вибори, а ось у цивілізованому світі громадяни значно активніше беруть участь у місцевих виборах, бо це стосується їх власного життя.
Соромно Гриценко, що більшість партій і кандидатів з інших партій дають брехливі обіцянки, які не можливо виконати або обливають брудом інших політиків-конкурентів.

-Краще забудьте назви цих партій і політиків,- радить лідер «Громадянської позиції». На місцевому рівні не можливо вирішити питання змін до Конституції, судів, контрактної армії і т.п.
Кандидат на посаду міського голови Тернополя Петро Ландяк вважає, якби чинна влада ефективно працювала б, то ніхто б не мав жодного шансу на перемогу. На думку Ландяка команді міського голови вдалося лише добре організовувати святкування і ремонти доріг. Все решта було нікудишнім. Найгіршим було відношення до людей. Необхідно ЖКГ повернути обличчям до тернополян. Штучно завищені тарифи на 30-40% – повернути до обґрунтованого рівня (Анатолій Гриценко вважає, що тарифи завищені мінімум у два рази – детальніше – дивіться відео).

Новій владі треба з розумінням поставитись до ініціативи церков подбати про безхатьків, зведення реабілітаційних центрів.
Йшлося на прес-конференції і про економічну кризу, яка охопила Україну і страхи українців щодо ситуації після виборів. На місцевому рівні після виборів депутатські комісії Тернопільської міської ради повинні запрацювати по-європейськи. Їхнє засідання мають анонсуватись, на сайті міської ради проводитись онлайн-трансляції, щоб тернополяни могли бачити, які депутати працюють, а які – прогульники, хто чиї інтереси відстоює.

Головним документом, яким керуватиметься Тернопільська міська рада за Петра Ландяка – статут територіальної громади. Обов’язково буде прозорість у використанні бюджетних коштів: на сайті міської ради створять розділ, який дасть можливість тернополянам у будь-який час отримати інформацію куди, скільки і на що потрачені кошти платників податків. Будуть оприлюдненні всі договори закупівлі товарів, робіт і послуг.
Піднімали питання під час прес-конференції і про «дику соціологію», яку оприлюднили у тернопільській пресі. Якщо коротко – це відверта фальсифікація. За даними Центру Разумкова, наприклад, лідер перегонів мав біля 40%. Тому другий тур у Тернополі точно відбудеться і його сумні підсумки для чинної влади відомі.

Під завісу зустрічі йшлося про ринок землі, який Петро Порошенко і його команда хочуть запустити з 1 січня 2016 року. З присутніх журналістів ніхто не підняв руки на прохання Анатолія Гриценка хто зможе собі дозволити зараз купити кілька гектарів. Так само не зможе цього зробити більшість українців. Гектар родючої української землі планують скуповувати в збіднілого населення після обвалу гривні в тричі за смішною ціною – 20 тисяч гривень, хоча реальна її вартість – 20 тисяч євро. Перемножте на 33,6 мільйонів гектарів родючої землі і матимете розуміння фінансової афери, яку затіває влада.

А ти йдеш на вибори?

Працівники “Тернопільтеплокомуненерго” пікетували міську раду, бо з літа сидять без зарплати