У Тернополі “Свобода” одночасно проводить опитування громадян та передвиборчу агітацію

Поділитися

Napora_Oleg_SvobodaВвечері, 8 жовтня, в м. Тернополі по квартирах мешканців мікрорайону Дружба ходили дівчата та проводили опитування. Після коротких запитань молоді люди вручали мешканцям квартири агітаційні листівки Олега Напори, який є кандидатом у депутати до Тернопільської міської ради від ВО «Свобода» у територіальному виборчому окрузі  №6.

Як повідомив спостерігач Громадянської мережі  ОПОРА, дівчата задавали чотири питання:

1. Чи згідні ви з тим, що теперішній мер ефективніше працює, ніж попередній?

2. Оцініть за 5-ти бальною шкалою роботу мера?

3. Оцініть за 5-ти бальною шкалою роботу міської ради?

4. Яку політичну силу ви підтримуєте?

На агітаційній листівці була викладена біографія Олега Напори, а також програма Тернопільської команди ВО «Свобода» на виборах до міської ради 25 жовтня 2015 р.

Щоб з’ясувати з якою метою проводилось дане опитування ми звернулись до Олега Напори, який на сьогоднішній день є депутатом Тернопільської міської ради від ВО «Свобода». Пан Напора відповів, що опитування проводилось «перш за все для того, щоб перевірити чи «жеки» виконують те, на що їм даються кошти і пільги, і відповідно чи виконують вони свою функцію», цього року опитування співпало з місцевими виборами, але попередніх років такі опитування також проводились в жовтні.

Napora_Oleg_Svoboda2На жаль, після поставлених запитань, нам не зрозуміло, яким чином отримавши відповіді на вище перелічені запитання, які вчора задавались мешканцям будинку на вул. В.Лучаківського, можна оцінити роботу місцевих житлово-комунальних господарств.

На запитання чи були укладені договори з людьми, які проводили опитування і фактично передвиборчу агітацію (роздавали агітаційні листівки) Олег Напора не дав чіткої відповіді, сказавши, що все згідно чинного виборчого законодавства, за цим слідкує юрист і «якщо дозволені(договори), значить вони є, якщо ні – значить немає».

Громадянська мережа ОПОРА нагадує усім суб’єктам виборчого процесу, що згідно ч.4 ст.60 ЗУ «Про місцеві вибори» –  забороняється укладення з виборцями за рахунок коштів виборчого фонду оплатних договорів на проведення передвиборної агітації.

 

З повагою та надією на подальшу співпрацю,

координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА

в Тернопільській області

Ігор Процик тел.0634546661

Результати опитування у місті Тернополі щодо підтримки політичних партій

У Тернополі, на вокзалі, повісили Ратушняка