У Тернополі, на вокзалі, повісили Ратушняка

Поділитися

В Тернополі на будівлі залізничного вокзалу розміщена агітація кандидата на посаду міського голови

Vokzal_Ratushnyak9 жовтня довготерміновим спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА на будівлі залізничного вокзалу м. Тернополя було зафіксовано агітаційні плакати кандидата на посаду міського голови від ВО «Батьківщина» Михайла Ратушняка.

Варто зазначити, що Тернопільська міська виборча комісія 28 жовтня зареєструвала Михайла Ратушняка кандидатом на посаду міського голови Тернополя від ВО «Батьківщина». Відповідно до ЗУ «Про місцеві вибори», як суб’єкт виборчого процесу М. Ратушняк має право проводити свою передвиборну агітацію, яка відповідно до ч.3 ст. 54, цього ж закону, може здійснюватись в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції та законам України.

Vokzal_Ratushnyak2Проте, як повідомив спостерігач і зафіксував це на фото, агітаційні матеріали цього кандидата розміщені на будівлі залізничного вокзалу з обох боків над входом, що суперечить п.6 ч. 9 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори» яка чітко зазначає, що «забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, в тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

Довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував порушення та звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів.     

З повагою та надією на подальшу співпрацю,

координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА

в Тернопільській області

Ігор Процик тел.0634546661

У Тернополі “Свобода” одночасно проводить опитування громадян та передвиборчу агітацію

В Підволочиську невідомі зіпсували білборд кандидата та вивіску партії